Або в ОП не все реєструють, або Зеленський збрехав, – Дмитро Сінченко

У відповіді Офісу президента на судовий позов кропивницького журналіста Дмитра Сінченка до Володимира Зеленського щодо ненадання публічної інформації, стверджується, що у президента відсутні записи розмов активістів акції «Ні капітуляції!», про наявність яких він заявляв на зустрічі з ветеранами.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією “Руху опору капітуляції”.

«Щодо наявності чи відсутності копій роздрукованих розмов громадських активістів, про які йдеться у запиті Сінченка Д.В. від 13 грудня 2019 року, надаю копію службової записки Департаменту документального забезпечення (структурного підрозділу ОП), згідно з якою у Офісі відсутня відповідна інформація», – йдеться в документі, підписаному керівником Головного управління представництва інтересів Президента України в судах Директорату з питань правової політики Офісу Президента України Д.Гуцалом.

«Якщо в Офісі Президента відсутні записи розмов активістів, про наявність яких стверджував особисто Зеленський, то це може означати або те, що не всі документи, які кладуть на стіл президенту, офіційно реєструють, або те, що президент збрехав ветеранам під час своєї зустрічі», – прокоментував позицію ОП координатор Руху Опору Капітуляції у Кропивницькому Дмитро Сінченко.

Нагадаємо, Володимир Зеленський під час зустрічі з ветеранами та волонтерами в ОП заявив, що має роздруківки телефонних розмов активістів акцій «Ні Капітуляції». Представник “Руху опору капітуляції”, журналіст Дмитро Сінченко звернувся з офіційним запитом до президента з проханням надати йому роздруківки записів.

Проте в його офісі відповіли відмовою. Після цього Сінченко звернувся з позовом до суду. У результаті Верховний суд України відкрив провадження щодо ненадання публічної інформації журналісту.

Водночас, роздруківки розмов становлять суспільний інтерес, адже стосуються масових протестів, а сам факт наявності такої інформації у Зеленського, за відсутності законних підстав її набуття, може свідчити про порушення законодавства.

Читайте також: “Ні капітуляції”: у Кропивницькому від Зеленського вимагали припинити антиукраїнську політику

Поширити:

Залишити коментар:

коментар