Хто представлятиме Кіровоградщину у Верховній Раді

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Центральна виборча комісія опрацювала майже 95% протоколів з Кіровоградщини, за якими стало відомо, хто представлятиме нашу область у лавах Верховної Ради України.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією сайту ЦВК.

По багатомандатних виборчих округах однозначну перемогу здобула партія “Слуга народу”, здобувши від 49 до 53% голосів. Другою йде ВО “Батьківщина”, яка об’єднала політичні сили Юлії Тимошенко і Сергія Тарути (ПП “Основа”).  Третю сходинку зайняла “ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ”, яка представляє інтереси чи не найодіозніших антиукраїнських політиків на чолі з Юрієм Бойком, Вадимом Рабіновичем і Віктором Медвечуком.

f60d82f6f2fc42ec058bfc2d3660f9da.png

За мажоритарною системою перемогу у 4 з 5 округах Кіровоградщини також здобули представники ПП “Слуга народу”. Навіть попри те, що деякі з них є зовсім невідомими для місцевих персонажами і практично не проводили зустрічі з виборцями, щоб хоча б познайомитися.

У Кропивницькому (99 округ) більшість голосів було за місцевого медійника Олександра Дануцу. Його важко назвати “новим обличчям” у Зе-команді, адже Дануца має багатий політичних досвід у найрізноманітніших політсилах. Його політичний шлях починався з ВГО «Молодий рух». Вперше він спробував прорватися до Верховної Ради по 101-му округу від «Нашої України» Віктора Ющенка. Після поразки перейшов до «Сильної України» Сергія Тігіпко, а звідти – до «Україна — вперед» Наталії Королевської. Після тривалої служби в Партії Регіонів Дануца змінив політичну орієнтацію на БПП “Солідарність”. А після поразки Петра Порошенка на виборах, став представником “Слуги народу”.

Широко відомим Олександр Дануца став після того, як у чесному поєдинку на боксерському рингу його відлупцював політолог Руслан Стадніченко за розповсюдження брехливої інформації на підконтрольному Дануці ЗМІ.

100-ий округ представлятиме підприємець з Кропивницького Ігор Мурдій, фірма якого здійснює державний нагляд за якістю ремонту доріг Кіровоградщини. Самого ж Мурдія підозрюють у відмиванні і привласненні 5 мільйонів гривень з місцевих бюджетів області  шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене повторно або за попередньою змовою групою осіб. 

У 101-му округу переміг не відомий місцевим жителям “слуга народу” – киянин Юрій Кузбит. Родом він з Івано-Франківська, особистих чи бізнесових зв’язків в окрузі не має. Аграрії України знають Кузбита, як адвоката земельних рейдерів. Він неодноразово фігурував у кримінальних справах, як захисник затриманих правоохоронцями рейдерів.

На Кіровоградщині, для прикладу, від виступав на стороні рейдерів, які у 2014 році захопили керівника сільгосппідприємства в селі Покотилове Новоархангельського району і, погрожуючи фізичною розправою, вимагали віддати їм зібраний урожай і все майно.

102-ий округ знову представлятиме Олесь Довгий. Це єдиний безпартійний самовисуванець, який перебив рейтинги представнику “Слуги народу” і знову пройшов до Верховної Ради. Жителям округу він запам’ятався тим, що на початку своєї каденції під час телеінтерв’ю не міг показати на мапі, де знаходиться Кіровоградська область і сам округ.

У 2016 році указом Президента його позбавили дипломатичного паспорта. Того ж року він зайняв 10-те місце у списку найбезвідповідальніних нардепів України.

У 103-му округу перемогу здобув безпартійний представник “Слуги народу” Олег Воронько. Все, що про нього відомо – чоловік безробітний і проживає у Світловодську.

eb39e5c908ae9d0d9c4c55f56cad39e7.png

Нагадаємо, на Кіровоградщині проголосували менше половини виборців.

Читайте також: Вибори на Кіровоградщині: підкуп, крадіжки бюлетенів, голосування без документів

Поширити:

Залишити коментар:

коментар