У трьох ОТГ Кіровоградщини оголосили попередні результати виборів

@ ukrop.party

Минулого тижня на Кіровоградщині відбулися перші вибори голови та депутатів Петрівської ОТГ і довибори депутатів до вже діючих Дмитрівської та Первозванівської ОТГ.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Кіровоградського РВ АМУ.

За попередніми результатами, очільницею Петрівської ОТГ обрали Світлану Тилик, яка на посаді голови Петріської селищної ради була ініціатором створення громади. Власне, конкурентів у Світлани Анатоліївни на цих виборах не було – вона стала єдиним кандидатом на посаду голови. За неї свої голоси віддали 36,6% виборців.

Одночасно мешканці території обирали і склад депутатського корпусу Петрівської ОТГ. Примітно, що більшість депутатів попереднього скликання переобрали знову. Окрім того, з 26 новообраних депутатів – 20 були самовисуванцями.

Додамо, що Петрівська ОТГ об’єднала селище Петрове, села Новомануйлівка, Олександродар, Покровка (Петрівської селищної ради) та села Водяне, Маловодяне, Сабадашеве (Водянської сільської ради). Решта сільських рад Петрівського району категорично відмовились від входження в громаду.

“Подібні відмови на початку практичної реалізації децетралізаційної реформи отримували Дмитрівська та Первозванівська ОТГ. Втім, за час роботи громад сусідні сільські ради переконались у ефективності реформи та підтвердили своє прагнення долучитись до процесу відповідними рішеннями, які дозволили ЦВК призначити довибори депутатського корпусу на територіях Цибулівської та Клинцівської сільських рад”, – зазначила консультант з правових питань Кіровоградського РВ АМУ Вікторія Нижник.

У результаті довиборів, що відбулись 30 червня, депутатський склад Дмирівскої ОТГ поповнився чотирма представниками колишньої Цибулівської сільської ради. До депутатського корпусу Первозванівської ОТГ долалось троє обранців – представників інтересів мешканців тепер вже Клинцівського старостинського округу.

Остаточний поіменний список новообраних депутатів оголосять на найближчих сесіях громад.

Читайте також: Ще три ОТГ Кіровоградщини отримали землю.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар