Верховна Рада має об’єднатися навколо програми Володимира Зеленського, – Станіслав Березкін

© biz.censor.net.ua

Надто затягнулася пауза, з якою деякі політики і парламентські фракції придивляються до новообраного Президента. Підозрілість і недовіра заважають рухатися вперед. Ігрища навколо дня інавгурації – тривожний симптом віковічної української хвороби взаємопоборювання, яка нині набирає ознаків відвертого фарсу за принципом “і сам не гам і другому не дам”.

Про це пише народний депутат України Станіслав Березкін на сайті Цензор.нет.

Необхідно подолати політичну недалекоглядність та вузькопартійну дріб’язковість. Парламент має припинити ставити палки в колеса новому Президентові.

Карколомний результат, який здобув на виборах новий Президент, не заперечує європейський шлях розвитку України, а підтверджує його.

За останні 5 років зроблено чимало. Локалізовано збройну агресію. Україна має сильну армію. Створено нові, сучасні інституції державного управління. Європейський шлях розвитку закріплено у Конституції.

Магістральний вектор не змінити. Свідчення цього – вільні і чесні вибори Президента. За всіх вад перехідного періоду, Україна – це демократія, і це визнає Європа. Але йдімо далі!

Новий Президент отримав мандат не на зміну курсу, а на його продовження. Люди ввірили цей мандат Володимиру Зеленському, бо чинна влада свій кредит, на жаль, не втримала. Підтвердженням є рекордно низькі показники довіри до Верховної Ради зокрема.

Не можемо гаяти час. Не можна кидати розпочате 5 років тому на півдорозі.

У новообраного Президента є нові ідеї щодо розвитку, які підтримав народ. Парламент має якомога швидше розглянути їх, і після прозорого діалогу, у єдиній команді з новообраним Президентом – приступити до виконання.

На мій погляд, пріоритетними для взаємодії Президента і Парламента є такі завдання.

Перше і головне – це відновлення миру на Донеччині і Луганщині. Звісно, на українських умовах.

Друге – відновлення довіри до влади і політиків. Я – депутат-мажоритарник. Ніколи не боявся прямого діалогу з виборцями. Але Україна пережила мажоритарну систему виборів. Майбутнє – за пропорційною системою, із потужними європейськими партіями, котрі повинні створити дієздатну коаліцію і на основі чіткої програми сформувати Кабінет Міністрів.

Третє – формування прозорого конкурентного середовища для бізнесу. У політику я прийшов із бізнесу, який створював усі роки незалежності своїми руками. На жаль, останніми роками відбувається справжній ренесанс силовиків. Чесний бізнес слід захистити від незаконного втручання і забезпечити справді європейський інвестиційний клімат.

Якщо нові ідеї нового Президента сприятимуть миру, оновленню політичної системи, реальній боротьбі з корупцією, я і мої колеги у Парламенті будемо їх підтримувати.

Прийшов час прийняти результати народного волевиявлення, перегорнути передвиборчу сторінку і йти далі. Парламент має прийняти і підтримати нового Президента, за якого проголосували 73% – майже три чверті виборців.

Заради розвитку Верховна Рада має сформувати більшість і об’єднатися навколо програми нового Президента Володимира Зеленського.

Джерело: https://censor.net.ua/b3126803

Поширити:

Залишити коментар:

коментар