Через “mail.ru” декларація депутата міськради Кропивницького затрималася на 2 дні

© сторінка Рафаела Санасаряна у соцмережі Facebook

Депутат Рафаел Санасарян – єдиний із депкорпусу міськради Кропивницького, хто не встиг вчасно опублікувати свою щорічну електронну декларацію до 1 квітня. У штабі обранця громади пояснюють це затримкою під час зміни електронної скриньки на сайті НАЗК – раніше депутат мав пошту з доменом “mail.ru”. У результаті декларацію депутата опублікували на 2 дні пізніше – 2квітня.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

image
скріншот із сайту НАЗК

Рафаел Санасарян виявився єдиним депутатом міськради Кропивницького, який невчасно опублікував свою електронну декларацію на сайті Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК). Помічниця депутата Марина Осіпова пояснила це тим, що під час заміни попередньої адреси електронної пошти декларанту довго не надходило підтвердження про реєстрацію нової адреси електронної пошти.

“У обліковому записі Рафаела Санасаряна на сайті НАЗК була вказана електронна пошта сервісу “mail.ru”. Коли він заповнював свою нову декларацію, ми довго не могли зареєструвати його електронну пошту. Там є певна процедура. Ми вказали нову електронну пошту у його обліковому записі в Реєстрі, але цілий тиждень не надходило підтвердження про зміну контактів, і тільки 2 квітня це підтвердження надійшло. Ми навіть телефонували у НАЗК, але не могли додзвонитися”, – розповіла Марина Осіпова.

Нагадаємо, згідно з Указом Президента України від 15 травня 2017 року №133/2017 “Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28 квітня 2017 року “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”, у травні 2017 року НАЗК зверталося до усіх декларантів із проханням невідкладно змінити електронні поштові скриньки російських доменів (наприклад: mail.ru, yandex.ru, bk.ru) в особистих облікових записах Єдиного державного реєстру декларацій на створені на українських серверах (наприклад: ukr.net, i.ua, email.ua, gmail.com).

У цій ситуації зволікання із заміною своєї електронної пошти призвело до порушення депутатом законодавства. Згідно із ст. 45 ЗУ “Про запобігання корупції“, депутат місцевої ради зобов’язаний щорічно до 1 квітня подавати свою електронну декларацію за минулий рік.

А згідно зі ст. 172-6 КУпАП, несвоєчасне подання декларації тягне за собою накладення штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 850 до 1700 грн).


 Дмитро Васильєв, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар