Коваленко: на пам’ятнику Героям Небесної сотні будуть викарбувані імена загиблих

Перший заступник голови Кіровоградської ОДА Сергій Коваленко поділився інформацією про заходи з нагоди Дня Гідності та Свободи та як виглядатиме майбутній пам’ятник Героям небесної сотні.

13 листопада 2014 року Президент України Петро Порошенко підписав указ, згідно з яким в Україні 21 листопада відзначається День Гідності та Свободи.

«Цього дня ми плануємо провести у військових та навчальних закладах низку заходів, спрямованих на затвердження ідеалів свободи і демократії, а також виховання почуттів національної гідності», – розповів Сергій Коваленко.

Він зазначив, що минулого тижня відбулось спільне засідання з Радою Майдану і були погоджені деякі питання, щодо встановлення пам’ятника загиблим під час подій січня-лютого 2014 року та військових дій на сході країни.

«Перш за все, потрібно створити та підключити топонімічну комісію для розгляду місця безпосереднього встановлення пам’ятника і провести спільно з громадськістю конкурс на його виконання», – говорить заступник голови Кіровоградської ОДА.

«Одноголосно була підтримана ініціатива Ради Майдану викарбувати імена всіх загиблих героїв Небесної сотні, а нинішній пластиковий стенд передати до краєзнавчого музею», – резюмував Сергій Коваленко.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар