Аерозйомка квадрокоптером – унікальне хобі олександрійських мандрівників

Лікар за фахом Сергій Дробишев та інженер-електронщик, винахідник Дмитро Бакун з Олександрії нещодавно власноруч вдосконалили простий безпілотник і тепер активно використовують його в мандрах. Зняли вже кілька неймовірно захоплюючих пейзажів свого рідного міста та навколишніх сіл. Обоє впевнені, що у подорожах безпілотник – річ вкрай необхідна. 

«А почалося все з того, – розкриває секрети Сергій, – що замовив в Китаї іграшковий літачок (дрон) для своїх дітей. Тим самим поступово «заразив» і малечу свого давнього приятеля – Дмитра». 

Ось так непомітно чоловіки захопились польотами. І у якийсь момент спільним коштом придбати собі більш-менш професійний квадрокоптер (літальний апарат, який би дозволяв робити з землі якісну аерозйомку).

«З  давніх-давен споглядаючи на птахів люди мріяли літати. І ці мрії з часом реалізовувалися в авіації, космонавтиці та інших подібних сферах. Безпілотні літальні апарати, серед яких і квадрокоптери, це чергове втілення давньої людської мрії. Реалізувати її в життя реально кожному, навіть дітям», – впевнений Сергій.

Отак, олександрійці стали власниками керованого літального пристрою –квадрокоптера Phantom 3 Standard габаритом у 50 см, вагою в 1,2 кг, з діапазоном вильоту в триста метрів.  Придбали його через Інтернет.

unnamed

Відтак використовують квадрокоптер для дозвілля та повітряної фото- і відеозйомки. Завдяки безпілотнику відкривають для себе нові й нові горизонти. З ним і мандрують. Та мріють й  надалі знімати унікальні сюжети.

Задля більш цікавих і емоційних подорожей навіть потихеньку вдосконалили свій пристрій. Модифікували і тепер квадрокоптер може літати на відстань у півтора кілометри. Має вбудований датчик GPS-навігації. 

З безпілотника олександрійці відзняли чимало цікавих фото та відео сюжетів.

«І це всього лишень за якихось три місяці», – підкреслює Дмитро.

Та додає, що в сучасних квадрокоптерах використовується технологія FPV (First PersonView – видимість від першої особи). Під час польоту зображення транслюється на землю на спеціальний монітор чи спеціальні окуляри. Виникає відчуття реального польоту. Напевно тому безпілотники сьогодні активно використовуються у різних сферах нашого життя. 

«Якщо пристрій потрібен просто для розваги або ігри з дітьми, то можна обійтися дешевим, вартістю в 500 грн (як дитяча машинка на управлінні), – доповнює Сергій. – Більш професійні апарати в цілях заощадження коштів можна модифікувати, що ми й зробили. Не варто економити на квадрокоптерах для професійних цілей.   Бо тут на перший план виходить надійність пристрою, габарити, висота і час польоту ». 

Сергій та Дмитро вважають, що квадрокоптери досить корисні і для трансляції різноманітних  спортивних змагань, якихось свят, неординарних заходів, бо розширюють панораму, створюють ефект присутності та   дозволяють оцінити масштаби місцевості, відобразити цікаві маршрути, унікальні пам’ятки культури та багато чого іншого. Маленькі розумні літачки, з їхнього досвіду, не втрачатимуть актуальності і популярності, й надалі ставатимуть ще більш затребуваними. 

Якщо у когось з читачів наразі є цікаві пропозиції щодо аерозйомки, то заповзяті олександрійці готові їх підтримати

Поширити:

Залишити коментар:

коментар