Школа-інтернат не хоче переходити на баланс Олександрійської міськради

Сьогодні, 31 жовтня, у Кропивницькому відбулася прес-конференція за участю представників профспілки Олександрійської загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів, що знаходиться у селі Пантаївка. Члени колективу заявляють, що їхній навчальний заклад хочуть цілеспрямовано знищити.


«Очільники Кіровоградської ОДА планують передати все майно обласного навчального закладу в підпорядкування Олександрійської міської ради. Такий крок призведе до повного знищення школи-інтернату, у якій навчаються сироти та діти з малозабезпечених сімей зі всієї області», – говорить Юрій Переверзів, голова профспілки науки і освіти Олександрійської школи-інтернату.

Про важливість існування закладу зазначає вчитель молодших класів Наталя Колесник.

«Ми надаємо нашим дітям дуже якісну освіту. Про це свідчить те, що багато з них займають призові місця на міжнародних конкурсах та демонструють високі навчальні показники у Малій Академії Наук. Одна з наших вихованців навіть стала Чемпіонкою світу з рукопашного бою,» – з гордістю заявляє Наталя  Колесник.

Читайте також: 14-річна олександрійка буде народжувати. УЗД показало – дівчинка

На питання про те, чим саме депутати мотивують передачу закладу, відповідає член батьківського комітету Оксана Антонова.

«Вони запевняють, що в обласному бюджеті не вистачає коштів для фінансування такої школи-інтернату. У мене виникає питання, якщо ціла область не здатна забезпечити наші потреби, невже на це здатне одне місто? Тим більше, що більшість вчителів і так безкоштовно залишаються на додаткові заняття з учнями, щоб допомогти їм з підготовкою до того самого ЗНО,» – стверджує Оксана Антонова.

Громадські активісти та члени трудового колективу доволі рішуче налаштовані і говорять про те, що будуть боротися до кінця, перш за все, за право дітей мати гарну освіту.

«Ми зустрічалися з Сергієм Кузьменком, Олександром Черноіваненком, Володимиром Таборанським і тепер чекаємо на рішення сесії обласної ради, яка відбудеться 11 листопада. Ходили чутки, що ми збираємось іти з нашим питанням на Київ, але поки ми намагаємося все вирішити на місцевому рівні,»  – запевняє Юрій Переверзів.

«Так, якщо виникне така потреба – підемо і на Київ. Ми не збираємося зупинятися», – підсумувала Оксана Антонова.

hObOd1QmIGU

Поширити:

Залишити коментар:

коментар