У Кропивницьку оштрафували турфірму, що возила відпочивальників у Крим

13 липня у Кропивницьку громадські активісти організували акцію протесту проти перевезень до Криму туристичним агентством «Тотем». Після акції водія автобуса оштрафували за виконання пасажирських перевезень без необхідних документів.

Про це повідомляє газета “День”.

За словами протестувальників, агентство своїм бізнесом сприяє фінансуванню сторони окупантів.

«Це підтримка окупаційної російської влади у Криму. Це фінансування кримських сепаратистів. Тому ми будемо вимагати, щоб вони припинили співпрацю із ними. Одні люди ідуть на фронт добровольцями і гинуть, а інші заробляють на цьому гроші. Це є співпраця із вбивцями. Люди не маючи ніякої людської гідності їдуть у Крим відпочивати і платять за це гроші, чим допомагають агресорові», – пояснив координатор Кіровоградського осередку Національного руху «ДІЯ» Ігор Козуб.

Події розгортались наступним чином. Спершу активісти пішли до офісу туристичної фірми, яка здійснює відповідні перевезення із Кіровограда.

«Непроханих гостей» співробітниця агентства зустріла із погрозами та вимогами залишити приміщення, намагалася виштовхати протестувальників та журналістів із офісу, а також заявила, що хвилюється за речі та робочий інвентар, які «гості» можуть пошкодити чи вкрасти. Жінка викликала власника фірми, щоб той «утихомирив атошників».

Усі звинувачення представники фірми відкинули, зазначивши, що вони навпаки допомагають кіровоградцям зустрітися із їх рідними, що проживають на окупованій території, і таким чином роблять добру справу.

Після візиту до офісу туристичної агенції протестувальники направилися на площу Богдана Хмельницького, де в цей час відправлявся автобус фірми із їх клієнтами до Криму. Активісти «ДІЇ» заблокували транспорт, який мав виїхати за вище згаданим маршрутом. Василь Чернійчук, демобілізований учасник АТО, написав заяву до правоохоронних органів з вимогою перевірити ліцензію на перевезення, законність перевезення. На місце події приїхала поліція.

Правоохоронці підтвердили, що водій не має права здійснювати пасажирських перевезень, і пасажири залишили автобус, однак речей не забирали. Як стало згодом відомо, автобус турфірми підібрав своїх клієнтів на виїзді з міста, проте в дорозі його зупинили співробітники поліції і оштрафували.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар