У Кіровограді буде створено пологовий будинок з перинатальним центром

Сьогодні, 14 липня, під час засідання кіровоградського виконкому, було затверджено перспективний план заходів щодо модернізації та оптимізації галузі охорони здоров’я Кіровограда на 2016-2018 роки.
Серед питань, які отримали найбільше обговорення, був пункт про реорганізацію пологового будинку №2.

Головним аргументом на користь його реформації стало те, що на утримання пологового будинку щороку витрачається 10 млн грн.

“Середній показник пологів у Кіровограді сягає позначки у 7 пологів у день: 2 у другому пологовому, і 5 у першому. При тому, що у першому пологовому є активними 6 родильних залів, кожен з яких може прийняти по 3 породіллі в день. При збільшенні демографічної ситуації є можливість задіяти 17 залів на базі першого полового будинку”, – розповіла Оксана Макарук.

Міський голова наголосив на нераціоналному використанні коштів, які виділяються на другий пологовий, і але і запевнив, що його не ліквідують повністю.

“Дане питання знаходиться у дуже важливій площині. Усі рішення не на користь Кіровограда, і не на користь пологового будинку №2 прийматись не будуть. Але ці кошти витрачаються абсолютно нераціонально. На мою думку, цей заклад має бути лікувальним, як і планувалось, але обслуговуватиме інші категорії громадян”, – заявив міський голова Андрій Райкович.

Згідно Проекту рішення, на базі першого пологового будинку, передбачено створення 160 гінекологічних ліжок з перинатальним центром другого рівня.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар