У Смоліно відбувся турнір пам’яті шахтаря, якого вбив російський снайпер

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

14 травня на стадіоні смт. Смоліно пройшов перший турнір пам’яті  колишнього капітана футбольної команди «Шахтар» Олександра Пашка, який загинув в зоні проведення антитерористичної операції 9 серпня 2015 року. Мобілізованого кріпильника дільниці № 7 Смолінської шахти ДП «СхідГЗК» вбив російський снайпер під Севєродонецьком, Луганської області.

Олександр народився у Смоліному 15 червня 1982 року. Закінчив Маловисківське ПТУ №16. Після служби в армії з 2002 року і до мобілізації трудився на  Смолінській шахті, спочатку прохідником, потім – кріпильником. Мав сім’ю – вдовою залишилася дружина, осиротіло двоє неповнолітніх діток, у невимовному горі батьки, які втратили сина.

Ще взимку 2015 року Олександр Пашко брав участь у футбольному турнірі, який проходив у Кіровограді, а вже 11 березня був мобілізований в ряди ЗСУ і служив старшиною 9-ї роти 24-ї механізованої бригади.  Він, як лідер команди, виводив команду «Шахтар» в фінал Кубку Кіровоградської області серед аматорських команд, що для команди, яка отримувала скромну підтримку лише від профкому шахти, було значним досягненням. Олександр Пашко визнавався кращим спортсменом ДП «СхідГЗК», був кращим бомбардиром команди. 

На футбольному полі він носив футболку з номером “9”. Під час похорону її поклали у труну разом з тілом. За якимось неймовірним збігом обставин Олександр служив у 9-й роті і загинув 9-го числа серпня місяця.

В честь воїна, гірника і спортсмена було вирішено започаткувати щорічний  турнір його пам’яті. В першому розіграші взяли участь команди Інгульської, Смолінської а Новокостянтинівської шахт, а також збірна команда підприємств комбінату з Жовтих Вод, Дніпропетровської області. В першому турнірі, який відтепер планується проводити до дня народження Героя, 15 червня, перемогла збірна команда Жовтих Вод.

Турнир Пашка 14.05.16 058

Поширити:

Залишити коментар:

коментар