Намет на центральній площі Кіровограда облили нібито ртуттю. Активісти підозрюють підставу (ФОТО)

Сьогодні вночі, 19 квітня, намет протестувальників проблемного гуртожитку (проспект Університетський, 21), який вже більше місяця стоїть на площі Героїв Майдану, облили невідомою речовиною. Правоохоронці підозрюють, що це ртуть. 

Як розповіли журналісту Першої електронної газети свідки, подія сталася о 4.00 ранку.

“Приїхали поліціянти сюди, сказали, що намет облили ртуттю. Слідом за ними приїхали і рятувальники. Поліціянти сказали, що надійшов анонімний виклик, за яким вони і прибули. Близько двох годин вони ходили навколо намету, і нічого не знайшовши, розійшлись. Але через хвилин 5 поліція і рятувальники повернулись, і нам повідомили, що на наметі знайшли ртуть”, – розповів журналісту Михайло, один з активістів, який знаходився у наметі вночі. За його словами, вночі біля намету чергували активісти. Нікого підозрілого не бачили.

“Біля намету не було нікого, абсолютно нікого! Лише біля нічного АТБ гуляла молодь”, – розповідають свідки події.

Протестувальники з намету стверджують, що від поліції постійно лунала одна теза: “Треба прибрати намет”. Мешканці гуртожитку підозрюють, що це підстава, і що таким чином їх намет хочуть прибрати з площі.

“Це виходить, як підстава. Сам кинув- сам знайшов”, – розповідають вони. Намет прибирати не збираються.

Правоохоронці огородили намет стрічкою, і встановили таблички “Обережно, ртуть. Прохід заборонено”. По периметру чергують поліціянти, всіх перехожих направляють повз намет.

Прес-секретар обласної поліції Віталіна Бевзенко розповіла нашому журналісту, що вночі дійсно надійшов телефонний виклик до 102, і невідомий повідомив, що намет на площі Героїв Майдану облили невідомою речовиною. Офіційного підтвердження, що це ртуть наразі немає.

“Поліція виїхала на місце події, провели огляд. Дійсно знайшли сліди облиття невідомою речовиною. Зразки цієї речовини були відібрані і направлені для проведення спеціальної хімічної експертизи. Після цього буде прийняте рішення. Не виключено, що інформацію за цим фактом буде внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст. 296 ККУ (хуліганство). Що це за речовина, можна буде сказати лише після експертизи”, – розповіла Віталіна Бевзенко.

Прес-служба ж ДСНС відмовилась давати будь-які коментарі на цю тему.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар