МАУП працюватиме, але без акредитації однієї спеціальності

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

23 березня до Кіровоградського інституту МАУП почали масово телефонувати стурбовані студенти та їх батьки з одним і тим же питанням: «Чи правда що Інститут закривають?», чим дуже здивували співробітників та керівництво вишу.

Проблема виникла через рішення Акредитаційної комісії під головуванням Міністра освіти і науки України Сергія Квіта про позбавлення навчального закладу акредитації за напрямом підготовки (спеціальністю) 0304 Право, 6.030401 Правознавство.

Ситуацію роз’яснив директор Інституту Роман Колісніченко:

«Існує два види акредитації: 1) акредитація навчального закладу і 2) акредитація окремої спеціальності за окремим освітньо-кваліфікаційним рівнем. З акредитацією навчального закладу МАУП усе в порядку, ніхто її не позбавляв і позбавляти не збирається. Тому, мусимо розчарувати конкурентів, але Кіровоградський інститут МАУП працює і працюватиме в нормальному режимі.

Акредитація чи ліцензування окремої спеціальності здійснюється шляхом підготовки і подання до міністерства акредитаційної чи ліцензійної справи. Вищі навчальні заклади можуть щорічно подавати необмежену кількість таких справ, що власне і роблять ті виші, які не бажають стояти на місці. Одну з таких акредитаційних справ Академія подала до міністерства два роки тому. Протягом цих двох років міністерство не приймало жодних рішень по цій справі, порушивши усі можливі терміни розгляду подібних справ. Нарешті, через два роки з моменту її подання, лише в березні 2016 року, міністерська комісія прийняла рішення про відмову у проходженні цієї акредитації.

Влітку минулого року була проведена перевірка Інституту Державною інспекцією навчальних закладів України, яку виш пройшов успішно, що було підтверджено відсутністю грубих порушень ліцензійних умов в акті, підписаному усіма членами перевіряючої комісії (до речі, візит цієї Інспекції впродовж кількох років став причиною закриття понад сотні ВНЗ або їх структурних підрозділів по Україні, зокрема і деяких в нашому місті)».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар