Водій кіровоградської маршрутки відмовив спецназівцю у проїзді

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Учора, 22 лютого, в Кіровограді на проспекті Правди водій маршрутки 5А відмовив учаснику бойових дій АТО в безкоштовному проїзді та відмовився їхати, поки військовий не вийде з автобуса.

Про це кореспонденту УНН-Центр повідомив учасник події, боєць 3-го окремого полку спецпризначення.

“Я зайшов в маршрутку, після чого вона рушила. Пред’явши посвідчення “учасника бойових дій”, я почув відмову в безкоштовному проїзді. Водій аргументував свої дії тим, що пільгових місць немає, зупинив автобус та вказав на двері. Після недовгих дискусій з водієм маршрутки я покинув транспорт. Така ситуація зі мною сталася вперше. В інших маршрутках схожих ситуацій не виникало ніколи”, – розповів боєць 3-го окремого полку спецпризначення.

В управлінні транспорту Кіровоградської міської ради з діями водія не згодні та повідомляють, що бійці АТО мають право на безкоштовний проїзд без урахування вільних місць у транспорті.

“Якщо людина є учасником бойових дій і пред’являє відповідний документ водію маршрутки, то він не має права відмовити у безкоштовному проїзді. Відсутність пільгових місць не є підставою для відмови бійцю АТО”, – повідомив заступник начальника управління транспорту та зв’язку Кіровоградської міської ради Микола Цирфа.

За словами військового, скаргу на відповідні дії водія планує писати завтра, аби водій маршрутного таксі був покараний та не допускав таких дій у майбутньому.

Нагадаємо, це вже далеко не перший випадок, коли водії маршруток відмовляють воїнам АТО в безкоштовному проїзді, посилаючись на відсутність пільгових місць у переповненому транспорті.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар