Екс-директора кіровоградської фірми, який “кинув” державу на півмільйона, звільнили від покарання

Колишнього диретора ТОВ «Промбезпека» Олега Ілясова, визнаного винним у використанні  службового становища, пособництві у підробленні та видачі завідомо недостовірних документів, що призвело до зайвого перерахування бюджетних коштів у сумі 437,32 тис. грн, звільнили від від відбування основного покарання з іспитовим строком на 1 рік. Про це йдеться у вироці Ленінського районного суду Кіровограда від 17 січня. Про це повідомляє центр медіарозслідувань “Прозоро.

У результаті проведеного у грудні 2010 року управлінням капітального будівництва Кіровоградської ОДА тендеру на виконання будівництва «Каналізаційного колектору північного району м. Кіровограда», довжиною 843 м, найбільш оптимальною було визнано тендерну пропозицію ТОВ «Промбезпека» із запропонованою вартістю робіт 4,78 млн грн.

На той час першим заступником начальника Управління був нині покійний екс-депутат Кіровоградської міськради від «Партії регіонів» Едуард Іванов, який вступив у змову з тодішнім директором ТОВ «Промбезпека» Олегом Ілясовим. Разом вони вирішили привласнити невикористані на будівництво кошти державної субвенції шляхом оформлення фіктивних документів та перерахування їх на рахунки інших підприємств у якості оплати вартості матеріалів і робіт, що фактично не виконувалися.

З грудня 2011 по грудень 2012 року даними особами було завідомо завищено вартість робіт, підписано ряд актів прийому-передачі робіт, які фактично не були виконані, та устаткування, котре не використовувалось під час роботи.

Крім того, на фірми ТОВ «ТГ Тадіс» та ПП «Пластпромбізнес» за фактично не виконані на той момент роботи було переведено 799,08  тис. грн. та 550,2 тис. грн. відповідно. Опісля ці кошти були переведені на фіктивну фірму ТОВ «Регламент тайм», котра наразі ліквідована.

За даними судового розслідування, екс-директор ТОВ «Промбезпека» Олег Ілясов особисто завищив вартість фактично виконаних робіт, чим завдав збитків державі на суму 437,32 тис. грн..

Ухвалою Ленінського райсуду Кіровограда Олега Ілясова визнано винним у вчиненні злочину та присуджено покарання у вигляді 3 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади у господарських сферах строком на 1 рік та штрафом у розмірі  8,5 тис. грн.. Однак апелюючи до 75 статті Кримінального кодексу України суд у підсумку звільнив Ілясова від відбування основного покарання з іспитовим строком на 1 рік.

За рік до цього, в листопаді 2014 р., Олега Ілясова, як керівника ТОВ «Промбезпека» Ленінський райсуд Кіровограда визнавав винним в ухиленні фірмою від сплати податків на суму 1,63 млн грн. Тоді від відбування основного та додаткового покарання Ілясова було звільнено на підставі Закону України «Про амністію у 2014 році».

За фактом вчинених керівництвом ТОВ «ТГ Тадіс», ПП «Пластпромбізнес» та ТОВ «Регламент Тайм» протиправних дій наразі триває слідство.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар