Як учаснику АТО отримати безкоштовну путівку в санаторій?

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

До редакції Нової газети звернулася мама демобілізованого бійця з питанням, як учаснику АТО отримати безкоштовну путівку в санаторій. Відповідь дав заступник директора департаменту В. Юхименко. 

В області на черзі для забезпечення санаторно-курортним лікування перебуває 198 учасників бойових дій та інвалідів війни з числа учасників АТО, для оздоровлення яких Державна служба України у справах ветеранів війни та учасників АТО виділила 210 путівок до таких санаторіїв: «Лермонтовський» (м. Одеса), «Золота нива» (смт Сергіївка, Одеська область), «Південь-Курорт-сервіс» на базі санаторію «Орізонт» (смт Сергіївка Одеської області), «Сонячний» (с. Вербівка Дніпропетровської області), «Дніпровський» (м. Дніпродзержинськ Дніпропетровської області), «Мошногіря» (с. Будище Черкаської області), «Гусарське урочище» (с. Піддубне Новоукраїнського району), «Конча-Заспа» (м. Київ, Конча-Заспа), «Феофанія» (м. Київ), «Карпатські зорі» (с. Модричі Львівської області).

Розподіл путівок для лікування учасників АТО здійснюється департаментом між районними та міськими управліннями соціального захисту населення відповідно до потреби. Станом на 1 листопада вже оздоровлено 94 учасники бойових дій з числа учасників АТО та є можливість для оздоровлення усіх бажаючих учасників АТО.

Згідно з Порядком використання коштів, передбачених у державному бюджеті на забезпечення постраждалих учасників АТО санаторно-курортним лікуванням, затвердженим постановою Кабміну від 31 березня 2015 року №200, право на безкоштовне забезпечення путівками мають учасники бойових дій та інваліди з числа учасників АТО.

Для взяття на облік на санаторно-курортне лікування треба подати до управління соцзахисту населення за зареєстрованим місцем проживання заяву, медичну довідку лікувальної установи за формою 070/0, копію посвідчення учасника бойових дій або інваліда війни та документ, що підтверджує безпосереднє залучення особи до виконання завдань АТО в районах її проведення.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар