
Напередодні навчального року в Кіровоградській області фахівці Держпродспоживслужби обстежили понад вісім сотень закладів освіти та виявили низку недоліків, зокрема в організації харчування.
Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на пресслужбу управління Держпродспоживслужби Кіровоградщини.
За інформацією відомства, у рамках підготовки закладів освіти до нового навчального року обстежили 856 закладів освіти, серед них:
- 415 – дошкільної освіти;
- 410 – загальної середньої освіти;
- 31 заклад професійної (професійно-технічної освіти/фахової передвищої освіти).
Зокрема, у вересні фахівці Держпродспоживслужби провели 123 обстеження, і в 35% випадків надали керівництву рекомендації щодо усунення недоліків.
Здебільшого йшлося про необхідність:
- забезпечення ведення обліково-звітної документації з організації харчування;
- вилучення пошкодженого посуду;
- організації питного режиму;
- забезпечення наявності миючих та дезінфікуючих засобів і правильного їх використання;
- виконання вимог щодо відбору добових проб готових страв;
- налагодження гарячого харчування;
- розроблення технологічних карток на всі страви, які готуються на харчоблоці;
- зазначення у щоденних меню-розкладах теоретичного виходу страв для різних вікових груп.
Під час перевірок фахівці провели консультативну роботу з керівниками та персоналом, пояснили вимоги та норми, аби визначені недоліки якнайшвидше усунули. Також серед працівників закладів освіти поширили інформаційні матеріали щодо санітарно-гігієнічних вимог та протиепідемічних правил.
Наразі комісійні обстеження в області продовжуються.
Нагадаємо, скільки коштує харчування дітей у дитсадках і школах Кропивницького
Читайте також: підприємці Кіровоградщини можуть отримати до 1 млн грн на створення дитячих закладів
Залишити коментар: