На Кіровоградщині шахраї під виглядом лісівників «продають» дрова

Ілюстративне зображення

На Кіровоградщині аферисти в соцмережах та місцевих спільнотах у фейсбуці публікують оголошення про продаж дров з лісництва. З початку жовтня таких оголошень зʼявляється все більше.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на пресслужбу Центрального лісового офісу.

Лісівники наголошують на тому, що  працівники філій та лісництв держпідприємства «Ліси України» ніколи не розміщують приватних оголошень у соцмережах.

«Уся інформація про купівлю дров виходить на офіційній Facebook сторінці Центрального лісового офісу. На жаль, оборудки з дровами явище не рідкісне. Все частіше шахраї починають працювати перед початком опалювального періоду, коли починається ажіотаж на купівлю дров. А люди «ведуться» на вигідні умови й привабливу ціну», – розповіли в пресслужбі.

Щоб не стати жертвою аферистів, памʼятайте:
  • якщо ви бачите оголошення у соцмережах з ціною, нижчою ринкової – це шахрайська схема, або незаконно заготовлена деревина, тобто вкрадена;
  • якщо дрова просять оплатити на сумнівні онлайн-гаманці чи за дивним посиланням – це шахраї;
  • якщо  заманюють акціями – точно обман.

У лісництвах держпідприємства зазначають, що дрова продають за затвердженими цінами. Ціна одного кубометра встановлюється залежно від групи: твердолистяні, хвойні, м`яко листяні. Щоб замовити дрова потрібно звернутись безпосередньо у лісництво чи філію і написати заяву, згідно з якою лісівники формують договір та видають рахунок на оплату. Окрім цього, у лісництвах Кіровоградщини діє самовивіз.

«Умови, про які пишуть аферисти у фейсбуці, не збігаються із законним способом оформлення дров. Ретельно перевіряйте інформацію і купуйте дрова офіційно і безпечно у філіях ДП “Ліси України», – йдеться у повідомленні.

Офіційні контакти філій для замовлення дров на Кіровоградщині:

  • філія “Голованівське лісове господарство” +380975561299;
  • філія “Оникіївське лісове господарство” +380504870688;
  • філія “Чорноліське лісове господарство” +380991970212.

Нагадаємо, на Кіровоградщині затримали шахрайку, яка обкрадала літній людей

Читайте також: що вигадують шахраї і як захистити свої гроші в інтернеті – поради кіберполіції

Поширити:

Залишити коментар:

коментар