У селі Шевченкове жителі висадили парк на честь захисників (ФОТО)

Жителі села Шевченкове Соколівської територіальної громади висадили у центрі населеного пункту парк на честь  захисників.

Про це повідомила староста Миколаївського старостинського округу Антоніна Савіцька, інформує  Перша електронна газета.

За один день люди висадили майже дві сотні дерев і кущів. Розбили три алеї, на яких висадили сто кущів самшиту, пів сотні сосен, 15 туй, а ще липи, катальпи, вербу кучеряву, гібіскуси, калину, чорну і червону горобину. Саджанці дерев і кущів купили за кошти Соколівської сільської ради, а саджанці сосни надав місцевий житель Віталій Дейнека. До толоки долучилися не лише місцеві жителі і працівники Миколаївського старостинського округу, а й працівники відділу культури Соколівської сільської ради, місцеві фермери.

“Я дуже вдячна усім людям, хто взяв участь у закладці парку, адже всі гуртом зробили дуже велику і важливу справу. Це тільки так здається, що за один день посадили таку велику кількість саджанців, загалом робота над створенням парку триває вже більше року, – розповідає Антоніна Савіцька. – На цьому місці у центрі села був старий парк, але дерева були вже аварійні, тож подумали і вирішили розбити тут молодий гарний парк, з алеями, лавочками, альтанками, і присвятити його пам`яті наших захисників. У нашому селі вже, на жаль, три Герої віддали життя за нашу землю, багато односельців нині боронять Україну на фронті. Тож на їхні честь і в пам’ять про полеглих захисників у парку заклали алею Пам’яті з червоної і чорної горобини”.

1

Староста каже, ініціативу жителів села підтримала Соколівська сільська рада, допомогла технікою і виділила кошти на закупівлю саджанців. До висадження молодих дерев зробили дуже трудоємкий обсяг роботи: випиляли старі дерева, викорчували коріння, вирівняли земельну ділянку, обкошували бур’яни.

“Створення навіть невеличкої ділянки парку є кропітка, відповідальна робота, робота не на рік, а на роки. Але й результат вартий того. Посаджені зараз дерева, кущі милуватимуть око сотні років, шелестітимуть листям, приваблюючи з кожним роком на свої простори все більше і більше птахів, кмітливих білок. Навіть висадження одного дерева приносить величезне значення для навколишнього середовища. Ми зможемо спостерігати як підростають дерева, відновлюється трав’яний покрив в парку, збільшуються кількість птахів, які винищують шкідників, зберігаючи тим самим дерева парку. Всю цю красу парку ми зможемо самі створити”, – розповідає Антоніна Савіцька.

2

Жителі села переконані, що дерева і кущі у парку приживуться, бо неподалік є джерело, а люди не втомлюються поливати саджанці. Допомагають з поливанням молодого парку технікою і місцеві фермери.

“Робота тут ще триватиме, адже парки розвивають і формують протягом багатьох років.

Але вже зараз видно малюнок нашої оази, тут ми ще садитимемо дерева, квіти, засіємо траву, поставимо лавки і людям буде приємно відпочити.

Важливо, що робимо ми це для наших захисників, для людей, для майбутніх поколінь”, – зазначила Антоніна Савіцька.

4

6

Текст: Любов Попович. 

Фото авторки. 

Нагадаємо, у Великоандрусівській громаді відкрили Алею пам`яті Героїв (ФОТО)

Читайте також: у Новоукраїнській громаді відкрили Алею пам`яті Героїв (ФОТО)

Поширити:

Залишити коментар:

коментар