Хто з прокурорів Кіровоградщини отримує і зарплату, і високу пенсію (ТОП-рейтинг)

В Україні оприлюднено рейтинг керівників обласних прокуратур, які окрім зарплат отримують дуже високі пенсії. Серед них – посадовці з Кіровоградщини.

Рейтинг із 30 керівників з найбільшими пенсіями склали журналісти Цензор.НЕТ на основі декларацій, поданих посадовцями прокуратури, повідомляє Перша електронна газета.

Четверну сходинку тут посідає заступниця керівника Кіровоградської прокуратури Олена Нестерова (50 років). У 2023 році отримала 298 100 грн пенсії, тобто близько 24 400 грн у місяць.  Почала отримувати пенсію, згідно з декларацією, у 2017 році. В органах прокуратури працює із 1999 року.

Шосту сходинку розділили одразу кілька працівників, а лідирує серед них наймолодший представник рейтингу – заступник керівника Кіровоградської обласної прокуратури Іса Танривердієв,  якому всього 36 років. У 2023 році молодий пенсіонер задекларував 251 160 грн пенсії, тобто майже 21 тисячу в місяць. Вперше почав вказувати її у декларації за 2022 рік, тобто у 34 роки. Трудову діяльність в органах прокуратури він почав у 2011 році.

Загалом в Україні 215 осіб з числа працівників органів прокуратури крім основних зарплат отримують пенсії.

У Кіровоградській обласній прокуратурі, окрім Олени Нестерової та Іси Танривердієва, це

  • Невмитий Олександр Юрійович – Прокурор Спеціалізованої екологічної прокуратури (на правах відділу)
  • Чорна Алла Василівна – прокурор Кропивницької окружної прокуратури Кіровоградської області

Нагадаємо, середня пенсія в Україні цього року становить 5816 гривень. Майже 2 мільйони пенсіонерів України отримують пенсію понад 4000 гривень. Ще 2,5 мільйона отримують від 5 до 100 тисяч гривень.

Читайте також:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар