У Кропивницькому помічника судді та юриста держпідприємства підозрюють у хабарництві

Кіровоградська обласна прокуратура повідомила про підозру у  зловживанні впливом помічнику судді Ленінського районного суду м. Кіровограда та юристу одного з державних підприємств.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на пресслужбу Кіровоградської обласної прокуратури.

Помічник одного із суддів з відомої суддівської родини Кропивницького разом із знайомим вимагали 25 тис. гривень за вплив на прийняття суддею цього ж суду рішення щодо закриття провадження в адміністративній справі та повернення вилученого підакцизного товару.

Задля отримання «винагороди» підозрювані підготували від імені особи, яка притягалася до адміністративної відповідальності, клопотання щодо закриття провадження у справі.

Під час обшуку у фігурантів справи  окрім хабаря вилучили 42 тис. доларів  та 82 тис. гривень, законність отримання  грошей наразі перевіряють правоохоронці.

Після отримання частини суми  (15 тис. грн) чоловіків затримали у порядку ст. 208 КПК України.

Вчора, 10 жовтня, Кіровський районний суд м. Кіровограда обом підозрюваним обрав запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 73 та 90 тис. гривень.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

photo-2024-10-11-09-01-57

photo-2024-10-11-09-01-59

photo-2024-10-11-09-02-00

Нагадаємо, у Кропивницькому військовий пропонував хабар офіцеру поліції

Читайте також: на Кіровоградщині депутата сільради судитимуть за хабарництво

Поширити:

Залишити коментар:

коментар