НЕ «стоять і палять», НЕ крадуть пальне: водоканал спростував закиди із соцмереж

Обласний водоканал спростував інформацію про неробство і крадіжки працівників ремонтних бригад, яку поширювали користувачі соцмереж.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією ОКВП “Дніпро-Кіровоград”.

“Один в ямі, а пʼятеро дивляться”. Частенько в коментарях трапляються такі зауваження до роботи аварійних бригад. Спостерігачі певні: якщо в яму залізуть одразу пʼятеро, то робота піде швидше.

Але це не так. Бо швидше точно не буде, коли всі заважатимуть одне одному.

Та й нині в аварійних бригадах через брак людей уже давно не їздить пʼятеро працівників. Троє у кращому випадку. Тому якщо над ямою стоять пʼятеро, то, ймовірно, порив складний і на місці працює одразу дві бригади” – пояснюють у водоканалі.

Зазвичай у бригаді двоє слюсарів, майстер та, буває, зварювальник. Ще ж на місці є водій та, як правило, екскаваторник. І кожен з цих фахівців виконує свій обсяг робіт.

“Спочатку яму копає ескаваторник. Решта дивляться і керують процесом. Далі вниз спускається слюсар, який знаходить проблему, вручну зачищає трубу. Потім до трубопроводу спускається зварювальник і інший слюсар – наварюють накладку на трубу (один варить – інший допомагає). Або два слюсаря проводять санацію трубопроводу тощо.

Решта, які свою роботу вже виконали, або чекають черги, в цей час не просто «стоять і палять» чи керують, а й слідкують за стінками траншеї, бо вони можуть обвалитися (це вимоги правил техніки безпеки) та подають необхідні матеріали” – зазначають у “Дніпро-Кіровоград”.

Як ілюстрацію спільної роботи двох бригад, ОКВП оприлюднило фото з процесу заміни трубопроводу діаметром 200 мм і довжиною 300 метрів по вулиці Ялтинської у Кропивницькому.

photo-5188384940008529099-y

Інша хибна інформація, що з’явилася у соцмережах стосується крадіжки пального з робочого авто водоканалу.

“Працівник водоканалу зливає паливо зі службової автівки…” – під таким заголовком в одному з телеграм-каналів опублікували відео, на якому працівник підприємства посеред дня просто на місці проведення ремонтних робіт зливає з баку вантажівки пальне у пʼятилітрову баклажку.

У Кропивницькому водоканалі побаченим були шоковані і одразу ініціювали внутрішнє розслідування. Виявилося, що бригада зранку отримала талон на 20 літрів пального для роботи помпи (насос, який відкачує воду з ями). Пальне залили в бак машини, бо на заправці відмовились наливати в пластик. А вже на місці проведення робіт працівники злили з баку ті самі 20 літрів власне для помпи. Тому крадіжки, яку побачив хтось з “очевидців”, насправді не було.

“Ми негайно надамо бригаді стандартні металеві каністри для пального для мотопомпи та генератора. Дякуємо небайдужим громадянам за увагу до нашої роботи!” – наголошують в ОКВП “Дніпро-Кіровоград”.

Читайте також: Обласний водоканал оголосив збір на дрони для підрозділу “Небесна кара”

Поширити:

Залишити коментар:

коментар