Ортопедичний матрац при міжхребцевій грижі: який вибрати

© pixabay.com

Міжхребетна грижа — це серйозне захворювання. Воно може розвинутись на основі сколіозу, також нерідко виникає у людей, які ведуть малорухливий спосіб життя. Основні причини: надмірні фізичні навантаження, наслідки травм, велика вага тіла, природне старіння організму. Без лікування та належної профілактики, захворювання здатне перетворити життя людини на суцільні муки.

Організація правильного спального місця — перших крок до покращення стану здоров’я людей, які скаржаться на біль у спині. Щоб дізнатися, на якому матраці краще спати при грижі хребта, необхідно розібратися в питанні досконало. Вислухати поради ортопеда, вивчити характеристики виробів та підібрати оптимальний варіант для свого випадку. Далі детальніше.

На що звернути увагу при виборі

Для людей з захворюваннями шийного відділу ортопеди рекомендують розглядати ортопедичні матраци https://matrasroll.com.ua/ortopedicheskie-matrasy/, в яких як наповнювачі використані:

  • піна меморі з ефектом пам’яті: унікальний пористий матеріал, який використовується для створення ортопедичної продукції. Допомагає людині відчути максимальний комфорт при контакті зі спальною поверхнею, зменшує напругу та дискомфорт в області спини, шиї, суглобів, допомагає тілу прийняти анатомічно-правильне положення.
  •  натуральний латекс: еластичний наповнювач підлаштовується під форму тіла, за рахунок чого людина відчуває зручність. Хребет отримує потрібну підтримку, а м’язи та суглоби розслабляються, біль зменшується. Вранці людина встає бадьорою, відпочившою і сповненою сил.

Помірна м’якість також є важливою для пошкоджених ділянок. Також краще не спати на животі. Рухи уві сні, незручна поза можуть призвести до защемлення грижі та появи сильного болю.

При локалізації грижі в грудному та поперековому відділі ортопеди радять віддавати перевагу матрацам із зональним пружинним блоком. У зоні розміщення стегон у них передбачені жорсткіші пружини. У цьому місці під силою тяжкості вони продавлюються менше, а значить спина не буде неприродно згинатися під час сну.

Для профілактики хвороб опорно-рухового апарату рекомендується використовувати матрац 160х200 з незалежними пружинними блоками та відповідним наповнювачем. Також при виборі слід враховувати особисті уподобання, вагу, вік та інші фактори. Гарний сон буде гарантований, якщо відповідально підійти до покупки ліжка.

Які матраци не можна використовувати при грижі хребта

Купувати жорсткий матрац при грижі хребта шийного або іншого відділу однозначно не варто. На ньому боляче спати, дискомфорт відчувається у всіх точках тіла.  Занадто м’які моделі також протипоказані. Тіло провалюється, хребет згинається, хвороба починає прогресувати.

Тонкі топери не підходять для людей із патологіями хребта. Їх товщина занадто маленька, щоб забезпечити правильний ортопедичний ефект. Дешеві, низькоякісні матраци з поролону протипоказані не лише користувачам із хворою спиною, а й здоровим людям.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар