3,5 млн на обрізку дерев отримає підприємство, яке нищило парк “Перемоги” у Кропивницькому

Дерева у парку "Перемоги" після "формувальної обрізки" | © "Нова газета" у Facebook

Управління житлово-комунального господарства Кропивницької міськради уклало з колективним підприємством «Єлізавета» угоду щодо послуг обрізки дерев вартістю 3 млн 456 тис. грн. Саме на це підприємство не перший рік нарікають кропивничани через «варварську», за їхньою оцінкою, обрізку дерев.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір», передає  Перша електронна газета.

Згідно з угодою, що оприлюднена в системі Prozorro, протягом 2024 року підприємство має провести видалення сухостійних дерев на низці вулиць Кропивницького та сквері імені Олександра Кондакова. Загалом понад 150 адрес.

Також підрядник має висадити 27 кущів і 270 слив Піссарді. Крім цього, за договором передбачається полив зелених насаджень з поливальної машини.

За інформацією з аналітичної системи Youcontrol, фірма працює у Кропивницькому з 1993 року, засновниками вказані – Михайло Борщ, Сергій та Алла Чернік. Двоє останніх є бенефіціарними власниками компанії.

За даними з аналітичної системи Сlarity-project, за період участі в публічних закупівлях фірма отримала понад 200 угод на 164 млн грн, із яких 69 угод вартістю 131 млн грн – саме від управління ЖКГ Кропивницької міськради.

Водночас на співробітників КП «Єлізавета» неодноразово скаржились кропивницькі екоактивісти й небайдужі люди, які дорікали, що дерева надто сильно обпилюють, що надалі призводить до їхнього всихання. А в 2019 році Держекоінспекція провела перевірку утримання дерев вказаною фірмою у парку «Перемоги» і заявила, що там пошкоджено дерева на понад 900 тис. грн. Активісти вимагали покарати КП «Єлізавета» за знищення дерев у парку.

Читайте також: Парк перемоги над деревами, або Вшанували по-кропивницькому

Поширити:

Залишити коментар:

коментар