Громади Кіровоградщини можуть отримати сто тисяч доларів на свій проєкт

© prostir.ua

В Україні стартував конкурс «Громада на всі 100», співорганізаторами якого є Програма USAID DOBRE, Starlight Media та Український кризовий медіа-центр. Учасники можуть виграти 100 тисяч доларів на реалізацію важливих і корисних місцевих ініціатив свого міста, села чи селища.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією DOBRE.

Мета проєкту – популяризувати вдалі практики та ініціативи територіальних громад і продемонструвати їхню роль у розвитку і відновленні країни.

Взяти участь у конкурсі може будь-яка територіальна громада в Україні, населення якої не перевищує 100 тисяч осіб (і яка не є обласним центром).

Подати заявку можна за посиланням https://fakty.com.ua/hromady/apply (вітається додавання до анкети фотовізитівки та відеопрезентації проєкту громади).

Заявки прийматимуть до 29 вересня.

До фіналу вийдуть 40 конкурсантів: шляхом громадського голосування онлайн оберуть 20 найкращих проєктів громад, ще 20 відбере експертне журі.

Проєкт-переможець також обере профільне журі, до складу якого, зокрема, входять:

  • керівник Програми USAID DOBRE Браян Кемпл;
  • голова правління ГО «Український кризовий медіа-центр»,
  • посол України в США у 2015-2019 роках Валерій Чалий;
  • президент StarLightMedia Олександр Богуцький;
  • головна редакторка інформаційної служби телеканалу ICTV Олена Фроляк;
  • заступниця міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Наталія Козловська.

“Початок широкомасштабної війни мав величезний вплив та змінив громади. Це було помітно. Наша програма працює із близько 140 територіальними громадами у 10 областях України. І ми побачили на початку великої війни, наскільки вони відрізняються одна від одної. Водночас усі вони зіштовхнулися з тими самими проблемами та викликами й мусили їм протидіяти”, – розповідає керівник Програми USAID DOBRE Браян Кемпл.

Подібний до “Громади на всі 100” конкурс в Україні вже був у 2021 році. Тоді переможцем стала Вознесенська міська громада Миколаївщини, яка об’єдналася в проєкті з компостування органічних відходів. На реалізацію задуму люди отримали пів мільйона гривень. Однак за менш ніж пів року громада об’єдналася вже в битві проти окупантів.

Після голосування історію та ідею кожного з 40 проєктів-фіналістів покажуть в програмах «Вікна» на СТБ та «Факти» на ICTV.

Нагадаємо,  завдяки підтримці програми “ДОБРЕ” у громаді на Кіровоградщині відкрили хлібопекарню вперше за 30 років.

Читайте також: «Баба Єлька» і USAID запустили спільний проєкт на Кіровоградщині

Поширити:

Залишити коментар:

коментар