У Кропивницькому попрощалися з двома захисниками (ФОТО)

Сьогодні, 3 вересня, містяни провели в останню путь двох Героїв –  штаб-сержанта Ігоря Ткаліча і сержанта Валерія Штомпеля.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на пресслужбу Кропивницьку міську раду.

Ігор Ткаліч народився 19 червня 1973 року у Кропивницькому. Навчався у загальноосвітній школі №8 та №24. Закінчив машинобудівний технікум. Свою трудову діяльність розпочав на заводі «Гідросила».

Військову строкову службу проходив у прикордонних військах. Закінчив школу сержантів. Служив в Одеській області на кордоні з Молдовою. Після служби повернувся до Кропивницького та працював на різних підприємствах міста.

Із 2014 року брав безпосередню участь в антитерористичній операції в Донецькій та Луганській областях, служив в окремому мотопіхотному батальйоні Збройних сил України.

Нагороджений відзнакою Президента України «За участь в антитерористичній операції», нагрудним знаком «Козацький хрест» III ступеню, відзнакою Православної церкви України «За жертовність і любов до України», відзнакою Кіровоградської обласної ради, відомчими нагородами.

З початку повномасштабного вторгнення росії на територію України служив на посаді старшого техніка механізованої роти. Виконував бойові завдання на найгарячіших напрямках в Донецькій, Херсонський, Миколаївський, Харківський та інших областях. Був відзначений почесним нагрудним знаком Головнокомандувача Збройних сил України «За взірцевість у військовій службі» ІІІ ступеня, відзнаками командування частини.

Штаб-сержант Ігор Ткаліч загинув 26 серпня 2024 року у Харківській області під час  виконання службових обов’язків.  Без рідної людини залишились мати, батько, брат, дружина, донька та син захисника.

Валерій Штомпель народився 4 червня 1975 року у Кропивницькому. Навчався в загальноосвітній школі №14. Закінчив Кропивницьке вище професійне училище №9 за спеціальністю «електромонтер».

Пройшов військову строкову службу у місті Чигирин Черкаської області. Повернувшись після служби додому, Валерій Штомпель понад 20 років працював на заводі «Гідросила».

У січні 2024 року Валерій Штомпель приєднався до лав Збройних сил України. Служив на посаді стрільця-зенітника зенітного ракетно-артилерійського взводу роти вогневої підтримки.

Сержант Валерій Штомпель прийняв свій останній бій 28 серпня 2024 року в районі населеного пункту Кудіївка Харківської області. У захисника залишилася племінниця.

Панахиду за загиблими відслужив Архієпископ Кропивницький та Голованівський ПЦУ Марк.

Фото: Суспільне Кропивницький.

01

02

03

04

06

07

08

Нагадаємо, загинули у Курській області: у Кропивницькому попрощалися з двома захисниками (ФОТО)

Читайте також: від раку помер воїн зі Світловодської громади

Поширити:

Залишити коментар:

коментар