“Центр життєстійкості” працюватиме у Кропивницькому до 1 листопада

Для збереження психічного здоров’я населення, яке постраждало від повномасштабного військового вторгнення рф в Україну, і попередження розвитку психічних розладів, у Кропивницькому запрацював “Центр життєстійкості”. Це пілотний проєкт, що триватиме до 1 листопада.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією міськради.

Про задачі “Центру” та послуги, які можна у ньому отримати, розповіли заступниця директора департаменту соціальної політики Кропивницької міської ради Олена Костенко та директорка Кропивницького Центру комплексної реабілітації дітей з інвалідністю, голова громадської організації “Відчувай” Лілія Місюня під час брифінгу.

457043511-917196840450288-3596241552526554386-n

“Програма життєстійкості — пілотний проєкт Мінсоцполітики в рамках всеукраїнської програми ментального здоров’я “Ти як?”.

У Кропивницькому ці послуги надаватиме громадська організація “Відчувай”, яка стала переможцем відбору для реалізації проєкту”, – повідомила Олена Костенко.

За словами посадовиці, метою діяльності “Центру життєстійкості2 є зниження загального рівня стресу і тривожності, формування навичок першої психологічної допомоги близьким, навчання стресостійкості та попередження психологічної травматизації.

У “Центрі життєстійкості” можна:

  • отримати психологічну допомогу,
  • пройти діагностику психологічного стану,
  • навчитися технікам емоційного відновлення,
  • долучитися до груп підтримки людей зі схожими життєвими ситуаціями,
  • отримати консультацію з різних соціальних питань,
  • долучитися до волонтерських активностей.

“З початку роботи Центру до нас уже звернулося понад 370 громадян, наші фахівці надали більше двох сотень консультацій, уклали більше десяти угод про надання послуг, підписали 10 меморандумів про співпрацю. Ми провели багато заходів спільно з іншими організаціями, – розповідає голова громадської організації “Відчувай” Лілія Місюня.

Здебільшого за соціальними і психологічними послугами звертаються дружини загиблих захисників, батьки з дітьми, внутрішньо переміщені особи. Серед проблем, у вирішенні яких люди потребують допомоги — безробіття, пошук житла, стрес, втрата психологічного і фінансового ресурсу тощо”.

За словами Лілії Місюні, експериментальний проєкт “Центр життєстійкості” триватиме до 1 листопада. Далі, за результатами роботи і потреби у наданні послуг стресостійкості, вирішуватимуть подальше його продовження.

У Кропивницькому “Центр життєстійкості” знаходиться за адресою:

  • вул. Віктора Френчка, 72,
  • телефон: (050) 702-40-09.

Нагадаємо, консультанти програми «Ти як?» з’являться у 6 громадах Кіровоградщини.

Читайте також: Як зберегти витримку в умовах повітряних атак та інших викликів війни

Поширити:

Залишити коментар:

коментар