Коронавірус повернувся, на Кіровоградщині померли три людини

Надія Оперчук
Надія Оперчук

Епідемічна ситуація з захворюваністю на коронавірус на Кіровоградщині нестабільна. За останні два тижні фахівці зафіксували 3 летальні випадки від ускладнень через коронавірусну інфекцію.

Про це під час брифінгу повідомила головна державна санітарна лікарка в області Надія Оперчук, інформує Перша електронна газета.

Підйом захворюваності розпочався протягом останніх чотирьох тижнів, коли за один тиждень спочатку зареєстрували 6 випадків, потім – 11 та 35, а на минулому – 92. До середини липня в області щотижнево реєстрували від двох до чотирьох випадків за тиждень.

За останні два тижні фахівці зафіксували 3 летальні випадки від ускладнень через коронавірусну інфекцію. Померли:

  • 94-річна жінка із Знам`янської ТГ,
  • 64-річна жінка із Світловодської ТГ,
  • 56-річна жінка з Олександрівської ТГ.

Станом на 14 серпня зафіксовано найбільшу кількість хворих на COVID-19 у Кропивницькому – 26 осіб, з яких 5 – діти. Загалом на амбулаторному і стаціонарному лікуванні перебувають 122 хворих коронавірусом, з них 14 -діти.

“Наразі територією України ширяться понад 10 штамів коронавірусу Омікрон. Хочу виділити новий субваріант FLiRТ, який з`явився відносно нещодавно. Як і з іншими штамами коронавірусу – у групі ризику вагітні жінки, люди старшого віку, з хронічними захворюваннями, після онкологічних захворювань або з послабленим імунітетом.

Серед основних симптомів коронавірусної хвороби, зокрема, лихоманка, загальна слабкість, головний та м’язовий біль. Також можуть спостерігатися і шлунково-кишкові симптоми – діарея або нудота, але рідко”, – розповіла Надія Оперчук.

5 серпня Міністерство охорони здоров`я оновило схему вакцинації від коронавірусної хвороби. Для людей, які входять до групи ризику рекомендованими є первинна вакцинація – одна вакцина, а також, через 6-12 місяців ревакцинація. Для більшості населення, які не мають хронічних захворювань або ослаблення імунітету, достатньо зробити одне щеплення.

“Для того, щоб зробити. щеплення від COVID-19 необов`язково мати декларацію, заключену зі своїм сімейним лікарем. Можна вільно звернутися до будь-якої лікарні і зробити вакцинацію чи ревакцинацію.

На Кіровоградщині з початку ведення кампанії з імунізації від COVID-19 проведено 802 572 профілактичних щеплення, з яких 9 901 -дітям та підліткам. Сьогодні в області на постійній основі працює 95 постійних пунктів профілактичних щеплень від коронавірусу та 3 центри масової вакцинації”, – зазначила

Наразі на Кіровоградщині в наявності 60 доз дитячої вакцини Comirnaty, які  створені для боротьби зі штамом “Омікрон”,  а також 280 доз вакцини для дорослих. Окрім цього, область очікує чергову партію вакцини.

Нагадаємо, Кіровоградщина отримала 800 доз вакцини від грипу

Читайте також: виїзна бригада медиків вакцинує дітей від кору в громадах Кіровоградщини

Поширити:

Залишити коментар:

коментар