Виїзна бригада медиків вакцинує дітей від кору в громадах Кіровоградщини

© Обласний центр контролю та профілактики хвороб

У Соколівській громаді дітей вакцинували від кору. Це вже третя виїзна вакцинація, яку здійснює мобільна медична бригада.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією головної державної санітарної лікарки області Надії Оперчук.

Так діти з Черняхівки, які з певних причин пропустили планову вакцинацію, отримали профілактичні щеплення від кору у межах проєкту «Захистись!». До вакцинації їх заохочували подарунками – фруктами і розвиваючими книжками «Лілі, яка потоваришувала з вірусами», «Кір: швидкий і небезпечний», «Казка про те, як стати супергероєм».

“З батьками провели бесіди про необхідність вакцинації, з медиками місцевої амбулаторії обговорили поточні проблеми у плані вакцинації. Наступна виїзна сесія відбудеться за тиждень” – розповіла Надія Оперчук.

photo-5395770992128807363-y

photo-5395770992128807364-y

Довідково:

Кір – вірусне захворювання, що може викликати серйозні ускладнення здоров’я, зокрема часті виникнення пневмоній й можливе ураження центральної нервової системи з розвитком енцефаліту.

Збудник захворювання – вірус. Єдиний механізм передачі кору – краплинний. В повітря вірус потрапляє з дрібними крапельками слизу під час кашлю, чхання та розмови. Єдиним шляхом профілактики кору та запобіганню ускладнень від нього залишається проведення профілактичних щеплень, внаслідок чого виробляється імунітет до хвороби.

Планова активна імунізація проводиться усім дітям, котрі не хворіли на кір, по досягненні 1 року. Введення другої дози вакцини за віком передбачено в 6 років згідно Календаря профілактичних щеплень.

Нагадаємо, не щеплені від кору діти не зможуть відвідувати школи і садки у Кропивницькому.

Читайте такожНе щеплені від кору діти не зможуть відвідувати школи і садки у Кропивницькому

Поширити:

Залишити коментар:

коментар