Штучний інтелект — помічник продавця: інтернет-магазини почали впроваджувати ChatGPT

© Pixabay

Галузь ecommerce стрімко розвивається: відсоток продажів в інтернеті вже значно перевищує відсоток продажів в офлайн-магазинах. Тому створення брендового інтернет-магазину стало нагальним навіть у тих сферах, де традиційно торгували у звичайних магазинах, на ринках і виставках. Переваги онлайн-бізнесу можна перелічувати довго, але найголовніша з них — можливість миттєво презентувати свою продукцію великій аудиторії, в тому числі і світовому ринку. Але для того, щоб покупці швидко знаходили магазин, він потребує SEO-оптимізації — тільки це може забезпечити стабільний приток органічного трафіку на сайт. Чат GPT став ще одним цінним помічником в оптимізації сайту. Його вже інтегрують найкращі українські платформи для створення інтернет-магазинів, зокрема SaaS-платформа Shop-Express, яка дозволяє створити магазин за лічені дні. Інтеграція з ChatGPT робить цей процес ще швидшим, водночас допомагаючи робити перші кроки в оптимізації сторінок магазину.

1

Чим корисний ChatGPT для онлайн-торгівлі

ШІ-генератор тексту являє собою чат-бот, який працює в діалоговому режимі. Іншими словами, він відповість на будь-яке ваше питання чи запит. Це стосується і конкретних запитів на кшталт «згенеруй SEO-оптимізований розгорнутий опис товару без згадування характеристик». Такий запит використовують, наприклад, магазини техніки, в яких характеристики товару виведені окремо від опису товару. ‎

Інтеграція чату GPT з інтернет-магазином дозволяє генерувати будь-який потрібний вам контент у лічені секунди — описи, метатеги, статті в блог. Все, що вам залишається — перевірити опис на помилки чи покращити якість тексту статті, використавши згенерований текст як референс. Цей чат неймовірно корисний для швидкого створення сторінок товарів. Кожна з них потребує оптимізації, і миттєва генерація метатегів та описів з ключами у цій задачі дуже помічна, особливо якщо кількість товарних позицій вимірюється сотнями чи тисячами. Це заощаджує величезну кількість часу на створення магазину і дає можливість швидше почати продавати.

Функція ChatGPT у Shop-Express не обмежується лише генерацією тексту. Інтегрований у платформу інструмент також дозволяє перевіряти текст на помилки і перекладати його усіма мовами, доступними у ChatGPT. А це значно прискорює процес адаптації інтернет-магазину різними мовами. У свою чергу, це величезний плюс в епоху глобальної онлайн-торгівлі, де мультимовність і мультивалютність інтернет-магазину визначає його конкурентоспроможність. Для перекладу тексту також достатньо одного натискання кнопки, і вже за кілька секунд у вас з’явиться опис товару англійською, французькою тощо.

Чат GPT, вбудований у CMS, суттєво спрощує роботу всім дотичним до задач, пов’язаних з оптимізацією та наповненням. Звісно, він не створить повноцінне семантичне ядро, але за рахунок оптимізації окремих товарних карток може охопити якийсь невеличкий його фрагмент. Передусім це стосується низькочастотних ключових слів та пошукових запитів, робота з якими значно покращує ранжування в пошуковій видачі та підвищує конверсію за рахунок більш специфічних, але і більш вмотивованих запитів клієнтів.

Корисна ця інтеграція і для контент-менеджерів. Автоматизація наповнення дає можливість швидше виконувати задачі, пов’язані з оформленням товарних карток, кожна з яких потребує унікальних описів та метатегів. Заощаджений час дає можливість приділити більше уваги іншим, більш креативним задачам: копірайтингу для блогу, створення фото- та відеоконтенту, обробці фото і відео тощо.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар