Пенсіонери МВС можуть оформити грошову допомогу у Сервісному центрі

В регіональному сервісному центрі МВС колишні працівники органів внутрішніх справ можуть оформити одноразову грошову допомогу – у разі загибелі (смерті), інвалідності або часткової втрати працездатності.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією прес-служби РСЦ МВС в Кіровоградській області.

Алгоритм призначення та отримання одноразової грошової допомоги прописано у затвердженому Постановою КМУ №850 від 21 жовтня 2015 року “Порядку та умовах призначення і виплати одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті), інвалідності або часткової втрати працездатності без установлення інвалідності працівника міліції”.

Перелік документів необхідних для оформлення одноразової виплати визначений пунктами 6 та 7 зазначеного вище Порядку. Також згідно з умовами визначеними пунктом 4 та 5 Порядку подаються додаткові документи.

Зокрема варто підготувати:

  • Заява (рапорт) про виплату одноразової грошової допомоги у зв’язку з встановленням інвалідності або ступеня втрати працездатності без установлення інвалідності.
  • Заява на обробку персональних даних.
  • Довідка МСЕК про результати визначення у застрахованої особи ступеня професійної працездатності (у відсотках) оригінал (Ф158/о).
  • Копія довідки до акту огляду МСЕК, яка знаходиться в пенсійній справі (Ф157/о завіреної МСЕК). Якщо інвалідність повторна, необхідна копія первинної довідки МСЕК (завіреної МСЕК).
  • Копія постанови відповідної ВЛК щодо встановлення причинного зв’язку поранення (контузії, травми або каліцтва), захворювання або копія свідоцтва про хворобу (завірене ВЛК).
  • Копії акту розслідування нещасного випадку та акту, що свідчить про причини та обставини поранення (контузії, травми або каліцтва) працівника міліції, зокрема про те, що воно не пов’язане з учиненням ним кримінального чи адміністративного правопорушення або не є наслідком учинення ним дій, у стані алкогольного, наркотичного, токсичного сп’яніння, або навмисного спричинення собі тілесного ушкодження, за формою, що затверджується МВС (акт Н-1, Н-5).
  • Копії сторінок паспорту з даними про ПІБ і місце реєстрації, ІПН (завірені заявником).
    Довідка про банківські реквізити.
  • Копія витягу наказу МВС про звільнення (з мокрою печаткою або завірену).
  • Довідка про наявність або відсутність виплати заявнику одноразової грошової допомоги, звільненим за період з 01.01.2007 року.
  • Довідка про виплату або про відсутність виплати одноразової грошової допомоги від СК «Оранта», звільненим до 2007 року.

Якщо група інвалідності пов’язана із виконанням службових обов’язків з ліквідації аварії на ЧАЕС, додатково подається:

  • Постанова ВЛК про зв’язок захворювань із виконанням службових обов’язків на ЧАЕС.
  • Документ, що підтверджує участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС (витяг з наказу про відрядження до УВС Київської області для виконання робіт, пов’язаних з ліквідацією наслідків аварії на ЧАЕС, маршрутний лист, тощо).
  • Копія посвідчення особи, яка постраждала внаслідок Чорнобильської катастрофи.
  • Довідка з органів праці та соціального захисту населення про проведену або непроведену виплату компенсації за шкоду, заподіяну здоров’ю, відповідно до ЗУ «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».

Всі копії документів мають бути завірені відповідно до чинного законодавства! 

Нагадаємо, що сектори з пенсійних питань працюють з травня 2024 року та ведуть облік пенсіонерів МВС, здійснюють прийом заяв та документів від громадян для призначення та перерахунку пенсій.

Консультацію щодо послуг сервісних центрів МВС можна отримати за телефоном (044) 290-19-88.

Читайте такожЗа які державні нагороди воїни і їхні рідні можуть отримати грошові виплати

Поширити:

Залишити коментар:

коментар