Кропивничани можуть перевірити доцільність тарифів на компослуги

Уряд поновив перевірки з питання формування, встановлення та застосування тарифів на житлово-комунальні послуги. Контроль за тарифами здійснюватиме Держпродспоживслужба за запитом громадян.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією ДПСС.

Якщо отримувачі компослуг зафіксували необґрунтоване завищення тарифів чи мають сумніви щодо правомірності включення тих чи інших витрат, що входять до складової тарифу, вони мають право звернутись до Держпродспоживслужби та її територіальних підрозділів зручним для Вас способом:

  • заповнити форму на офіційному вебпорталі Держпродспоживслужби або офіційному вебсайті Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.
  • написати листа на електронну пошту Головного управління чи направити на поштову адресу: вул. Тараса Карпи, 84, м. Кропивницький, Кіровоградська область, 25006, Україна.

Письмове та електронне звернення повинно бути підписано заявником (заявниками) із зазначенням дати.

У зверненні необхідно зазначити наступну інформацію:

  • повне найменування суб’єкта господарювання з визначенням організаційно-правової форми господарювання (ТОВ, ПП, ПрАТ, ЗАТ, ФОП);
  • адресу місця провадження господарської діяльності суб’єкта господарювання (юридична адреса);
  • факт порушення суб’єктом господарювання вимог чинного законодавства у сфері ціноутворення.

До звернення необхідно додати документи чи їх копії, що підтверджують факти порушення суб’єктом господарювання вимог законодавства щодо формування встановлення та застосування державних регульованих цін/тарифів на послуги у сфері ЖКГ, а саме:

  • розрахунковий документ, що підтверджує оплату за надані послуги,
  • укладений договір з надавачом послуги або посилання на вебсайт, де розміщений договір оферти,
  • копія рішення виконавчого комітету міськ- райради про затверджений тариф за надані послуги та його структура, інші документи (за наявності).
Нагадаємо, комунальні послуги - послуги з постачання та розподілу природного газу, постачання та розподілу електричної енергії, постачання теплової енергії, постачання гарячої води, централізованого водопостачання, централізованого водовідведення, управління побутовими відходами.

Читайте також:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар