Херсонський волонтер дядя Гриша приїхав у Кропивницький

У Кропивницький приїхав ветеран і військовий волонтер з Херсонщини Григорій Миколайович Янченко.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

Григорій Янченко народився 1947 року на Чернігівщині.  У 1966 році був призваний до радянської армії, проходив службу у Псковській дивізії, яка брала участь у придушенні повстання в Чехословаччині. Там отримав численні осколкові поранення, які в 90-х роках обернулися гангреною і призвели до втрати кінцівок.

Дядя Гриша був змушений покинути роботу і пересісти на інвалідний візок. У 2014 році почав займатися волонтерством і підтримувати українських захисників.

Після відкритого воєнного нападу росії 24 лютого 2022 року він виїжджав на вулиці Херсона, де проживав останнім часом, вмикав гімн України, патріотичні пісні і власним прикладом показував силу незламного українського духу.

У вересні 2022 року його евакуювали з Херсона. А цього року дядя Гриша почав волонтерський тур містами України, під час якого збирає гроші для військових. За всі роки війни він зібрав приблизно 8 мільйонів гривень, з них за час вторгнення близько 3,5 мільйона.

Як розповів Григорій Миколайович Першій електронній газеті, Кропивницький став 22-м містом на його шляху.  У волонтера ще не склалося якогось враження про наше місто – він тут вперше і поки що не встиг роздивитися. Проте вже зустрів чимало херсонців, які проходили повз і, побачивши відомого земляка, зупинялися, щоб подякувати йому і підтримати збір для воїнів.

Дядя Гриша пробуде у Кропивницькому до наступного вівторка, 30 липня. Його можна буде побачити біля торговельного центру “Депот” на вулиці Великій Перспективній з 9:00 до 17:00 години, де він збирає кошти для потреб 25-ї та 59-ї бригад.

Читайте такожАвто проєкту “На щиті” потрапило в ДТП. Потрібна допомога

Поширити:

Залишити коментар:

коментар