У Кропивницькому встановили патріотичні інсталяції (ФОТО)

На Фортечних валах у Кропивницькому працівники комунального підприємства “Благоустрій” оновили та створили дві патріотичні інсталяції: одна з них – це макет фортеці, яка була тут і раніше, а нова – складається із цифр 270.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на пресслужбу Кропивницької міської ради.

Чому квіти замінили декоративним каменем, про що хочуть нагадати містянам однією з інсталяцій, розповідає ініціаторка ідеї – головна агрономка підприємства Альона Ворона.

“Макет фортеці на схилі при вході до Меморіального комплексу Фортечні вали був і раніше. За початковим задумом тут мав бути квітник. Але практика показала, що влітку при спеці та ще й на схилі дуже важко щось виростити. Квіткові композиції доводилось оновлювати до п’яти разів за сезон. А нинішнього сезону то й взагалі, коли спекотна погода почалася ще з квітня, і при аномально високих температурах влітку ми не встигали полити квітник. Вся вода стікала до низу, а в металевій конструкції квіти просто запікалися. Тому й виникла така ідея створити інсталяцію, використавши декоративний камінь — це і довговічність, і економія коштів. Герб по центру, який раніше був просто білим, ми пофарбували у патріотичні жовто-блакитні кольори”, – розповідає Альона Ворона.

На іншому схилі патріотичною інсталяцією із цифр 270 комунальники хотіли нагадати кропивничанам про кількість років з дня заснування нашого міста. Адже цьогоріч Кропивницький відзначає свій 270 ювілей.

Наразі комунальники працюють над іншими інсталяціями в місті.

На перехресті з круговим рухом автотранспорту на 101-му мікрорайоні також викладуть цифри 270 з декоративного каменю. Адже, як наголошує Альона Ворона, це місце також вкрай несприятливе для вирощування квітів –  загазованість через значний потік автотранспорту і промислові об’єкти, спека, віддалений мікрорайон, через що важко налагодити регулярний полив – це все фактори впливу.

1

2

4

6

Нагадаємо, перевернуті вазони й урни, вирваний кран – ніч у Кропивницькому

Читайте також: комунальники просять кропивничан домогти врятувати рослини від спеки

Поширити:

Залишити коментар:

коментар