Кандидати у прийомні батьки пройшли навчання на Кіровоградщині

У липні на Кіровоградщині майже 40 кандидатів у прийомні батьки, батьки-вихователі, опікуни, піклувальники та усиновлювачі пройшли обов’язкові навчання.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Благодійного фонду “Безпечне майбутнє”.

Такі навчання є дуже важливим етапом на шляху до усиновлення чи опікунства, оскільки виховання дитини, яка зазнала психологічної травми від втрати біологічних батьків, має свої особливості.

Цього місяця навчалися дві групи. Протягом чотирьох днів майбутні прийомні батьки та опікуни отримали знання щодо виховання дітей, заглибились у особливості поведінки тих, хто має травматичний досвід, відпрацювали необхідні навички. В ході інтерактивних занять учасники вирішували життєві задачі, заглиблювались у керовані фантазії, вчились співпереживати та безумовно приймати інших, а також визначались з цінностями та традиціями своїх сімей.

DSC-0049

DSC-0003

DSC-0029

DSC-0023

DSC-0016

DSC-0019

DSC-0026

DSC-0008

Заняття відбуваються у співпраці з обласним центром соціальних служб у межах кроссекторального проєкту, що реалізується Благодійним фондом "Безпечне майбутнє" за фінансової підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та уряду Німеччини через німецький державний банк розвитку KfW.

Читайте також: Кіровоградщина четверта в Україні за кількістю патронатних сімей

Поширити:

Залишити коментар:

коментар