«Бенчиків млин» незаконно орендує землю заповідника – прокуратура

© tdm.kr.ua

Прокуратура в апеляційному суді довела факт незаконної оренди приватним підприємством «Бенчиків млин» земель ландшафтного заказника загальнодержавного значення «Когутівка», що в Підвисоцькій громаді Голованівського району.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією прес-служби обласної прокуратури.

Суд визнав, що наказ Держгеокадастру про передачу 111 га земель ландшафтного заказника «Когутівка» у комунальну власність та рішення Підвисоцької сільської ради про передачу їх в оренду приватному підприємству, видані з порушенням вимог чинного законодавства.

Оціночна вартість земель складає понад 180 млн гривень.

Суд обов’язав ПП «Бенчиків млин», яке незаконно набуло право суборенди земель природно-заповідного фонду строком на 49 років, повернути їх громаді.

Довідково:

Когутівка — ландшафтний заказник загальнодержавного значення в Україні. Розташований в околицях села Ятрань Новоархангельського району Кіровоградської області

Площа 120 га. Статус присвоєно згідно з Указом Президента України № 750/94 від 10.12.1994 року.

Заказник «Когутівка» відрізняється мальовничим рельєфом, різноманітним і багатим рослинним та тваринним світом. Серед різнотрав'я трапляється червонокнижний вид із зеленувато-пурпуровими квітами — коручка чемерникоподібна. Тут також можна побачити такі рідкісні види, як гадюча цибулька занедбана з синьо-фіолетовими квітами і шоломниця висока.

Читайте також: На Кіровоградщині землевпорядник допоміг приватизувати землю заповідника за 17 млн грн

Поширити:

Залишити коментар:

коментар