На Кіровоградщині стартував проєкт “Укрпошта. Аптека”. В чому суть

Ілюстративне фото

8 липня Кропивницький регіон “Укрпошта” долучився до проєкту “Укрпошта. Аптека”, який допоможе вирішувати проблему доступності ліків у селах. Раніше в проєкті були задіяні лише прифронтові території.

Про це під час брифінгу повідомила директорка обласної філії Укрпошти Тетяна Капустіна, інформує Перша електронна газета.

В чому суть 

Мета проєкту – надати доступ до медикаментів жителів найвіддаленіших населених пунктів Кіровоградщини, де здебільшого немає можливості їх придбати.

“Не важливо, чи людина є клієнтом Укрпошти,  чи колись користувалася нашими послугами, будь-хто може замовити ліки на пошті. Достатньо просто мати телефон”,- розповіла Тетяна Капустіна.

Посадовиця зазначила, що скористатися послугами проєкту можуть не лише жителі сіл області, а й містяни, які не хочуть стояти в черзі в аптеці.

Який асортимент

Є змога замовляти лікарські засоби безрецептурної групи (майже 10 тис. найменувань), а також за програмою «Доступні ліки», яка наразі включає 515 торгових назв лікарських засобів та медобладнання.

Як замовити ліки

Щоб замовити ліки, достатньо зателефонувати до контакт-центру за номером 0 800 300 545 та слідувати голосовим підказкам у меню для зв’язку з фармацевтом, який допоможе обрати необхідні медикаменти, зазначить їхню вартість, а також надасть іншу необхідну клієнту інформацію.  Наразі є змога замовляти безрецептурні препарати, а також ті, що за програмою «Доступні ліки».

Замовлення обробляється протягом трьох днів, після чого надходить до найближчого відділення “Укрпошти” (як стаціонарного, так і пересувного). Щойно посилка буде готова до видачі, замовник отримає SMS-повідомлення.

Клієнт при отриманні може оглянути  укомплектування замовлення та оплатити його на місці. Доставка медикаментів на суму понад 100 гривень є безкоштовною, якщо сума менша – доставку оплачує клієнт за діючими тарифами Укрпошти. Максимальний термін зберігання посилки у відділенні – 7 днів.

До речі, ліки, які потребують особливих умов зберігання (наприклад, певного температурного режиму), будуть транспортувати у спеціальних термобоксах.

Нагадаємо, строк дії електронного рецепта збільшився з 30 до 90 днів

Читайте також: у селах України з’явилися пересувні аптеки, – МОЗ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар