У Кропивницькому працює онлайн школа для ВІЛ-позитивних дівчат

© westend61.de

У Кропивницькому працює школа для ВІЛ-позитивних дітей і підлітків, а також для дітей, яких торкнулася епідемія ВІЛ. Її організатори – благодійна організація «100 відсотків життя. Кропивницький», яка втілює ініціативу в рамках проєкту «100 відсотків життя та якісних послуг на Кіровоградщині» за підтримки Глобального фонду.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

“Наша школа – це освітній простір для дівчат, яких торкнулася епідемія ВІЛ. Наразі заняття проводяться в дистанційному форматі, направлені на дівчат віком від 10 до 18 років, які поділено на дві групи за віковими категоріями. Розпочала діяльність цього року у березні”, – розповідає координаторка напрямку Катерина Тимошенко.

Заняття проходять один раз у місяць. Їх проводить психологиня проєкту Ольга Погоріла. Теми стосуються питань гендерних та вікових особливостей. Наприклад, вже проведено бесіди на теми:

  • «Статеве дозрівання. Сприйняття себе»,
  • «Геть усе про хлопців і дівчат»,
  • «Любов та дружба»,
  • «Звідки беруться навички безпечної поведінки, вчить відстоювати свої кордони діти»,
  • «Особистісні кордони» та інші.

Психологиня допомагає формувати у дітей знання та розуміння свого тіла, яке активно змінюється, сприяє розвитку високої самооцінки та любові до себе, формує навички безпечної поведінки, вчить відстоювати свої кордони та не порушувати чужі.

Загалом планується за 10 місяців залучити до навчання 50 дівчат, яких торкнулася епідемія ВІЛ.

Читайте також: 

Поширити:

Залишити коментар:

коментар