Банківська карта для дитини: як та чому варто оформити

Багато батьків вважає, що оформлювати банківську картку дитині не потрібно, достатньо віддати свою, а самому користуватися безконтактною оплатою смартфоном. Або взагалі давати дитині кишенькові лише готівкою. Обидва варіанти не дуже зручні для дитини. Чому? Пояснимо далі. 

Чому варто оформити банківську картку для дитини 

Отже, дитяча банківська картка дасть немало переваг для дитини. По перше – це зручність. Дитині не потрібно постійно носити готівку з собою, щоб придбати морозиво чи солодку воду. Її ніхто не обдурить в магазині, та і загубити кеш набагато легше, ніж загубити картку. 

По друге – самостійний контроль за фінансами. Якщо ви віддасте свою картку малечі, то вона не зможе контролювати свої кишенькові. З власною карткою і мобільним додатком банку дитина бачитиме, скільки коштів в неї залишилося, скільки і де вона витратила. До речі, ви також зможете бачити цю інформацію. 

Для батьків це теж дуже зручно. Припустимо, у вас є картка Visa і ви хочете скинути з неї дитині 200 грн на квиток в кіно, коли самі зараз роботі. Не переймайтеся, 30 секунд вашого часу – і готово. Також ви зможете встановлювати ліміти на витрати.

Як оформити карту для дитини

Оформити банківську карту для дитини насправді простіше, ніж здається. Розглянемо цей процес на прикладі Fun-картки від Райффайзен Банку. 

  1. Підготовка документів. Для оформлення картки вам знадобляться паспорт одного з батьків або опікуна, ідентифікаційний код та свідоцтво про народження дитини.
  2. Відвідування банку. Завітайте до найближчого відділення Райффайзен Банку разом з дитиною. На місці ви зможете отримати консультацію, заповнити необхідні документи та підписати договір.
  3. Отримання картки. Після оформлення заявки вам повідомлять, коли картка буде готова. Зазвичай це займає декілька днів. 
  4. Активація картки. Коли картка буде готова, ви зможете забрати її у відділенні банку. Для активації картки дотримуйтесь інструкцій, які вам нададуть. Це може включати введення PIN-коду або здійснення першої покупки.

До речі, якщо вашим батькам потрібна пенсійна картка, її також можна легко оформити в цьому банку.  

Fun-картка від Райффайзен Банку дозволяє вашій дитині навчитися відповідально розпоряджатися грошима у зручний та безпечний спосіб. А ще вона прикольна. Дитина може самостійно обрати цікавий дизайн картки. До того ж це перший крок до фінансової незалежності та грамотності, який можна зробити разом з батьками. 

Поширити:

Залишити коментар:

коментар