У Кропивницькому попрощалися з двома загиблими Героями-захисниками (ФОТО)

Фото: Кропивницька міська рада

Сьогодні, 4 липня, на Далекосхідному кладовищі кропивничани провели в останню путь солдатів Олександра Ткаченка і Сергія Тацея.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на пресслужбу Кропивницької міської ради .

Олександр Ткаченко народився 7 червня 1969 року у Кропивницькому. Навчався в загальноосвітній школі №25. Закінчив професійно-технічне училище, де здобув спеціальність «електромонтажник».

Пройшов військову строкову службу в прикордонних військах, у званні сержанта. Служив на кордонах Ірану, Туреччини, Грузії. Брав участь в ліквідації наслідків землетрусу в Нахічевані. Після служби працював на Авіаремонтному заводі у Кропивницькому, далі – за кордоном будівником.  Після повернення в Україну працював у Льотній академії Національного авіаційного університету.

7 квітня 2023 року Олександр Ткаченко приєднався до лав Збройних сил України. Служив на посаді стрільця-снайпера.

Життя воїна, солдата Олександра Ткаченка обірвалось 25 квітня 2023 року, в районі населеного пункту Богданівка Бахмутського району Донецької області. Тривалий час  захисник офіційно вважався зниклим безвісти. У воїна залишились мама, донька, сестра та дружина.

19

Сергій Тацей народився 13 липня 1979 року у Кропивницькому. Навчався у загальноосвітній школі № 21 «Козацька гімназія».

Закінчив професійне училище за спеціальністю зварювальник. Працював 15 років на підприємстві «Гідросила».

У лютому 2023 року приєднався до лав Збройних сил України. Служив старшим вогнеметником, вогнеметного відділення взводу радіаційного, хімічного, біологічного захисту.

Солдат Сергій Тацей загинув 23 лютого 2024 року в районі населеного пункту Ласточкине Покровського району Донецької області. Офіційно вважався зниклим безвісти. Без рідної людини залишились мама та донька захисника.

18

Панахиду за загиблим українськими воїном відслужив архієпископ Кропивницький і Голованівський Православної Церкви України Марк.

17

21

22

Фото: Суспільне Кропивницький.

Нагадаємо, вважалися зниклими безвісти: підтвердилась загибель двох воїнів з Кіровоградщини

Читайте також: на Кіровоградщині матерям загиблих захисників вручили державні нагороди

Поширити:

Залишити коментар:

коментар