Кіровоградщина попрощалася з трьома загиблими воїнами (ФОТО)

Сьогодні, 2 липня, на Алеї почесних воїнських поховань Далекосхідного кладовища провели у засвіти Героїв – солдатів Сергія Лукіча, Віктора Чікардіна та Володимира Чумаченка.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на пресслужбу Кропивницької міської ради.

Сергій Лукіч народився 29 червня 1986 року у Кропивницькому. Навчався в загальноосвітній школі № 2 (нині – «Великобалківська гімназія»), закінчив вище професійне училище № 4 за спеціальністю газозварник.

Пройшов військову строкову службу. Працював водієм в медичному закладі та на підприємствах міста.  У січні 2023 року Сергій Миколайович приєднався до лав Збройних сил України та став на захист Батьківщини. Служив розвідником.

Солдат Сергій Лукіч загинув 7 вересня 2023 року в районі населеного пункту Оріхово-Василівка Бахмутського району Донецької області під час виконання бойового завдання. Офіційно вважався зниклим безвісти. У воїна залишились мама, тато, сестра та племінники.

Віктор Чікардін народився 16 липня 1972 року у місті Мінеральні Води Ставропольського краю в родині робітників-геологів.

У 1981 році, після втрати батька, Віктор з мамою та сестрою переїхав до Кропивницького. Навчався в загальноосвітній школі №22 (нині – Гірнича гімназія). Закінчив професійно-технічне училище №8 та отримав спеціальність тесляр-столяр.

Одразу після навчання, пройшов військову строкову службу. Повернувшись до цивільного життя працював за кордоном, а також на підприємствах України.

Із 2000 року в геолого-розвідувальній експедиції №37 набув професії помічника майстра бурової установки. Із 2007 і до 2024 року, з перервами, працював на Інгульській шахті на різних посадах.

У лютому 2024 року Віктор Чікардін став до лав Збройних сил України. Проходив навчання у спеціалізованому центрі,
після чого його направили до військової частини, де служив на посаді стрільця – помічника гранатометника.

Солдат Віктор Чікардін загинув 26 червня 2024 року, поблизу населеного пункту Красногорівка Покровського району Донецької області, захищаючи свій народ від російських агресорів. У воїна залишились сестра та племінники.

Володимир Чумаченко народився 19 серпня 1982 року у Кропивницькому. Навчався в загальноосвітній школі № 24 (нині – «Подільська гімназія»). Закінчив Кіровоградський (тепер – Центральноукраїнський) національний технічний університет за спеціальністю «Системи управління і автоматики» та здобув кваліфікацію інженера-системотехніка і кваліфікацію магістра з систем управління і автоматики .

Із 1 грудня 2022 року Володимир Чумаченко став на захист Батьківщини і воював у складі аеромобільної бригади десантно-штурмових військ Збройних сил України. Був командиром відділення протитанкових ракетних комплексів взводу вогневої підтримки аеромобільної роти.

Солдат Володимир Чумаченко загинув 4 квітня 2023 року поблизу населеного пункту Білогорівка Сіверськодонецького району Луганської області під час виконання бойового завдання. Офіційно рік вважався зниклим безвісти і тільки у квітні 2024 року за збігом ДНК воїна визнали загиблим. Без рідної людини залишились мама, син, брат та бабуся захисника.

Панахиду за загиблими відслужив архієпископ Кропивницький і Голованівський Православної церкви України Марк.

Нагадаємо, Кропивницький попрощався з трьома загиблими Героями (ФОТО)

Читайте також: у Кропивницькому попрощалися з двома Героями-захисниками (ФОТО)

Поширити:

Залишити коментар:

коментар