Жінок на Кіровоградщині вчитимуть веденню бізнесу

Проєкт «Нові можливості для українських жінок та молоді» розпочався цієї весни на Кіровоградщині та буде втілюватися громадською організацією «Прес-клуб реформ» і Естонським жіночим центром досліджень і ресурсів (ENUT).

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією команди проєкту.

Мета – допомогти жінкам і молоді розвиватися у кількох напрямках, зокрема сприятиме підприємництву серед жінок-біженок та місцевих жінок, підтримуватиме українську професійно-технічну освіту через розробку та апробацію навчальної програми з підприємництва.

«У напрямку розвитку жіночого підприємництва ми запропонували нашим українським партнеркам методологію “Команд Успіху”, яка вже багато років успішно втілюється в Естонії. Через об’єднання жінок, котрі прагнуть розвитку власної справи чи зміни професійної парадигми, у невеликі групи по 5-6 людей вони зможуть протягом півроку зустрічатися, спілкуватися, обмінюватися знаннями, надихати та підтримувати одна одну на цьому шляху”, – говорить очільниця ENUT Реет Лайя.

1

Днями пані Реет Лайя разом із колежанкою Ану Вікс презентували першій групі жінок, котрі беруть участь у проєкті, цю методологію та привітали їх із початком непростого, але цікавого шляху до розвитку.

“Я сама із міста Бердянськ, планую розпочати власну справу, відкрити ФОП та офіційно працювати як реміснича майстерня сиру”, – ділиться планами учасниця проєкту Ірина Єгорова.

7

“Я поки що не визначилася із напрямком власної справи, але мені подобається готувати корисні ласощі з свого городу і ще я захоплююся петриківським розписом. Але мені ще треба вчитися, щоб досягти успіху, сама я з Миколаєва”, – розповідає учасниця проєкту Наталя Іллічова.

“Я виготовляю мило, свічки, бомбочки для ванни та декор. Наразі хочу розвивати напрямок виготовлення форм для таких же майстринь як я – шляхом друку форм на 3Д принтері. Вважаю що це перспективний напрямок, бо виготовлення індивідуальних форм для майстринь зробить їх більш конкурентоспроможними”, – планує Валентина Гартовіна, яка приїхала на Кіровоградщину із міста Мирноград.

4

Протягом півтора року планується залучити 60 жінок, яким буде запропоноване підприємницьке навчання та заохочення у відкритті власної справи чи нового етапу у своєму професійному житті через програму грантів. Це відбуватиметься у співпраці із Центром сприяння підприємництву, котрий діє у Кропивницькій міськраді.

«Для розвитку громад вкрай важливо, щоб бізнес, освіта та ЗМІ співпрацювали заради однієї мети. Інвестуючи в місцеву економіку, бызнес створює робочі місця. Підготовка кваліфікованих кадрів у професійній освіті, які можуть займати важливі ролі в місцевих компаніях, дарує молоді надію. А медіа інформують громадськість про можливості та підтримують підприємницькі ініціативи”, – говорить лідерка Прес-клубу реформ Вікторія Талашкевич.

За її словами, проект фінансується ESTDEV – Eesti Rahvusvahelise Arengukoostöö Keskus EST, Естонським центром міжнародного розвитку.

6

2

5

3

Нагадаємо,  можливості для жінок та молоді – на Кіровоградщині стартував новий проєкт.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар