У двох громадах Кіровоградщини працюють медичні мультидисциплінарні команди

© Pixabay

На Кіровоградщині у найвіддаленіші села Новомиргородської та Новоукраїнської громад приїздять медичні мультидисциплінарні команди за участі медичних працівників, психолога та соціального працівника.

Вони працюють в рамках проєкту «Відновлення доступу до медичних послуг в рамках проєкту «Інновації для подолання епідемії ВІЛ», який реалізує благодійна організація «100 відсотків життя. Кропивницький», інформує Перша електронна газета.

«Люди, які проживають у селах, мають змогу пройти безплатні обстеження та отримати необхідні консультації. Лікарі первинної ланки проводять попередній скринінг на певні хвороби, вимірюють тиск та цукор в крові, здійснюють інші обстеження. Психолог надає моральну підтримку, соціальний працівник – допомагає з контактами гарячих ліній відповідно до питань, які виникають.

Якщо буде потреба у залучені вузьких спеціалістів, ми будемо їх залучати на повторні виїзди. Люди із сільської місцевості, особливо в період війни, не завжди можуть поїхати на консультації. Ми своєю діяльністю наближаємо медичні послуги», – зауважує координаторка проєкту в регіоні Олена Мумига.

У перший місяць роботи мультидисциплінарної команди здійснено 12 виїздів, деяких людей направлено на додаткові лабораторні обстеження, консультації та лікування у стаціонарі. Наразі аналізуються запити і, ймовірно, під час повторних виїздів у села буде залучено вузьких спеціалістів.

Загалом з червня по вересень планується здійснити 40 виїздів у села Новомиргородської та Новоукраїнської громади та надати допомогу мінімум 800 людям.

Читайте також:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар