Головний корпус ЦДУ ім. В.Винниченка відзначає 120-річчя (ФОТОФАКТ)

Сьогодні, 29 травня, у Кропивницькому відзначили 120-річчя з дня відкриття головного корпусу Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

Урочисте відкриття нової будівлі Громадської жіночої гімназії відбулося навесні 1904 року. Відтоді приміщення безперервно використовували для закладів освіти. Протягом сторіччя тут існували гімназія, педагогічний технікум, інститут соціального виховання, інститути з підготовки вчителів, а тепер – класичний університет.

“За 120 років своєї історії головний корпус університету імені Володимира Винниченка зберіг свою автентичність, переживши нелегкі та трагічні часи. Так у період Першої та Другої світових війн тут діяли військові шпиталі. Згодом до його стін знову повернулося студентське життя”,- розповіли на заході.

Спроєктована видатним архітектором Олександром Лишневським та збудована зодчим Олександром Кишкіним, будівля є також однією з головних окрас сучасного Кропивницького (у 2008 р. її внесли до Переліку пам’яток культурної спадщини України).

Під час заходу відбулося відкриття меморіальної дошки з нагоди 120-ї річниці закладу і спецпогашення поштової марки. Окрім цього, для гостей підготували концертну програму за участі творчих колективів університету.

IMG-5493-1

IMG-5512-1

IMG-5521-1

IMG-5682-1

IMG-5765

IMG-5774

IMG-5780

Нагадаємо, Кропивницькі університети потрапили в рейтинг кращих закладів України

Читайте також: довічну стипендію призначили професорові кропивницького вишу

Поширити:

Залишити коментар:

коментар