Як обміняти посвідчення водія на Кіровоградщині

© silske.org

Дійсними вважаються всі раніше видані на території України посвідчення водія. Однак приходить час, коли документ потрібно змінювати через різні причини: закінчився строк дії посвідчення, втрачено чи пошкоджено документ, змінилося прізвище або ж просто хочеться отримати новий бланк водійського посвідчення європейського зразка з відображенням в електронних реєстрах. 

Як обміняти посвідчення водія на Кіровоградщині Першій електронній газеті розповіли в регіональному сервісному центрі МВС.

Обміняти посвідчення можна: 

Обмін онлайн

Для замовлення послуги, необхідно авторизуватися у Кабінеті водія або у застосунку Дії, обрати послугу обміну посвідчення водія, вказати причину заміни документа, вибрати тип посвідчення — цифрове або пластик, вказати спосіб доставки та сплатити за послугу.

Забрати готове посвідчення водія можна у сервісному центрі МВС або замовити доставку документа у відділення Укрпошти чи кур’єром на будь-яку зручну адресу.

Звертаємо вашу увагу, що обміняти посвідчення водія онлайн можна, якщо водійський документ відображається в електронних реєстрах. Для замовлення послуги обміну посвідчення водія у Кабінеті водія документ має відображатися з фотокарткою. 

Обмін у сервісному центрі 

Для обміну посвідчення водія у сервісному центрі МВС необхідно спочатку взяти талон для отримання послуги через систему е-запису або в терміналі сервісного центру МВС.

При собі мати такі документи:

  • паспорт з відміткою про місце реєстрації проживання;
  • копія реєстраційного номеру облікової картки платника податків;
  • посвідчення водія, що підлягає обміну.

Обмін посвідчення, виданого вперше

Перше посвідчення водія видається на 2 роки. Обміняти документ можна не раніше закінчення строку його дії. Якщо за цей період водій порушував правила дорожнього руху більше, ніж двічі, обміняти посвідчення без іспитів не вдасться. У такому випадку потрібно буде скласти теоретичний і практичний іспити у сервісному центрі МВС. 

Якщо водій був позбавлений права керування транспортним засобом, аби отримати посвідчення, він має пройти навчання в автошколі, скласти теоретичний і практичний іспити у сервісному центрі МВС. Таке посвідчення знову видається на 2 роки.

Консультацію щодо послуг сервісних центрів МВС можна отримати за телефоном (044) 290-19-88.

Читайте також:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар