У Кропивницькому провели фотосесію для поранених захисників (ФОТО)

У День вишиванки, 16 травня, у Кропивницькому провели символічну фотосесію для захисників, які нині відновлюються після поранень у медзакладах міста.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на пресслужбу Кропивницької міської ради.

У Туристично-інформаційному центрі  фотограф Олександр Майоров зафіксував на світлинах різні покоління українців з військовослужбовцями.

Мистецьку акцію організувало управління культури Кропивницької міської ради, а до участі у фотосесії долучилися молодші учні ліцею “Максимум”.

Для військових ця акція стала своєрідною арт-терапією.

“Це перша фотосесія в моєму житті. Дізнався, що участь разом із нами братимуть діти і одразу погодився, адже дуже люблю дітей, – розповідає 28-річний військовий з Малої Виски Віталій Кавун. – Та ще й така гарна нагода вдягнути вишиту сорочку. Коли отримав перше поранення, після одужання пішов у церкву, а там Владика Афанасій подарував мені вишиванку, щоб вона мене оберігала на передовій. Але мені шкода було брати її на фронт, приберіг до Перемоги. Зараз знову лікуюся після поранення. Сьогодні мене просто переповнюють емоції. Ця акція додає моральних сил для швидшого одужання”.

Переконаний, що потрібно зберігати і передавати наступним поколінням українські традиції, і Василь Армаш.

“Мені 61 рік, утім я став на захист країни. Зараз лікуюся після поранення і дуже вдячний, що мені запропонували взяти участь у цій акції. Наше національне вбрання, як і наш борщ, – це наші традиції. Їх треба зберігати і передавати з покоління у покоління, як найдорожчий скарб. Традиції — це культура, а без культури немає народу. Пишаюся нашим вишиваним одягом, адже такого немає жоден інший народ у світі”, – каже захисник.

На згадку про подію усі  учасники фотозйомки отримають світлини.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

11

12

13

14

15

16

Нагадаємо,  Цибулівський кіборг Вадим Федоров: Я завжди відчував, що в мені тече козацька кров

Читайте також: двоє братів з Кіровоградщини захищають Україну в лавах ЗСУ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар