У Кропивницькому попрощалися з трьома загиблими захисниками (ФОТО)

Сьогодні, 29 березня, на Алеї почесних воїнських поховань Далекосхідного кладовища кропивничани провели в останню путь Героїв, які загинули, захищаючи Україну від російських агресорів.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на пресслужбу Кропивницької міської ради.

Олег Стрілковський народився у Кропивницькому 18 вересня 1986 року. Навчався у гімназії № 5 та у ліцеї № 28. Закінчив Центральноукраїнський національний технічний університет за напрямком «інформаційне забезпечення».
Впродовж своєї трудової діяльності працював на різних підприємствах міста. Останнім часом – на підприємстві «Профі Стан».

Від перших днів повномасштабного вторгнення росії на територію України Олег Стрілковський добровільно став до лав Збройних Сил України. Служив на посаді гранатометника.

Солдат Олег Стрілковський загинув 23 березня 2024 року на території Херсонської області під час виконання бойових завдань із забезпечення заходів національної безпеки і оборони України. У воїна залишилися донька, мама та брат захисника.

Станіслав Могилан народився 17 червня 1987 року у Кропивницькому. Закінчив загальноосвітню школу № 22, тепер Гірнича гімназія. Довгий час працював в магазині мережі «АТБ-Маркет». Потім на підприємстві «ГрадОлія рафінація» оператором цеху рафінації.

У жовтні 2022 року став на захист Батьківщини в лавах Збройних Сил України. Служив на посаді старшого хіміка відділення радіаційного, хімічного, біологічного захисту. Солдат Станіслав Могилан загинув 21 березня 2024 року поблизу населеного пункту Синьківка Купʼянського району Харківської області, стримуючи атаки атаки російських окупантів.Без рідної людини залишились батьки, дружина, син та донька.

Євгеній Бендяк народився 1 липня 1983 року у Кропивницькому. Навчався в загальноосвітній школі №21, нині Козацька гімназія.  У 2002 році закінчив вище професійне училище № 4 та здобув кваліфікацію слюсаря з ремонту автомобілів.

Впродовж 15 років Євгеній Юрійович працював ковалем на підприємстві «Гідросила».Виховував двох синів та разом з дружиною став опікуном своєї молодшої сестри.

В березні 2022 року Євгеній Бендяк приєднався до лав Збройних Сил України. Служив водієм-електриком в артилерійському дивізіоні.

Солдат Євгеній Бендяк загинув 1 січня 2024 року, зупиняючи російських бойовиків в районі населеного пункту Синьківка Купʼянського району Харківської області. У воїна залишились дружина, двоє синів та сестра.

Панахиду за загиблими відслужив архиєпископ Кропивницький і Голованівський Православної церкви України Марк.

1

2

3

4

Нагадаємо, на Кіровоградщині рідні загиблих Героїв отримали їхні відзнаки (ФОТО)

Читайте також: повернувся з-за кордону і пішов на війну: загинув 31-річний воїн з Кіровоградщини

Поширити:

Залишити коментар:

коментар