Сили ППО Кіровоградщини отримають мобільну систему зв’язку

Сили протиповітряної оборони Кіровоградщини отримають мобільну систему зв’язку КАЗ від фонду “Повернись живим”  і компанії “Київстар”.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією фонду.

Загалом «Повернись живим» забезпечить Повітряне командування «Південь» десятьма мобільними системами звʼязку КАЗ  для протиповітряної оборони завдяки внеску компанії Київстар у 50 млн грн. Ще 15 млн грн, необхідних для ініціативи, мобільний оператор акумулює разом зі своїми абонентами.

КАЗи — це спеціально обладнані повнопривідні вантажівки, розроблені Фондом і військовими Протиповітряної оборони.

«Комплексні апаратні звʼязку, які ми з Київстар передамо Повітряному командуванню «Південь», будуть застосовувати, зокрема, як командно-штабні машини. КАЗи мають усе необхідне для забезпечення безперебійного звʼязку у підрозділах ППО, які прикривають небо Херсонщини, Одещини, Миколаївщини, а також частково Дніпропетровської, Запорізької та Кіровоградської областей.

Зроблені на базі повнопривідних вантажівок, КАЗи максимально мобільні, що дозволяє підрозділам оперативно змінювати та покращувати своє положення. Також комплексні апаратні звʼязку мають повну енергетичну і теплову автономію, завдяки чому здатні працювати за будь-яких обставин та погодних умов», — каже заступник директора Фонду «Повернись живим» Олег Карпенко.

Задача КАЗу — координація роботи та організація звʼязку між підрозділами ППО. Як командно-штабна машина він приймає інформацію про небезпеку з повітря і за лічені секунди передає її у бойовий підрозділ. Саме тому комплексні апаратні зв’язку — одні з головних автівок дивізіонів, свого роду нервова система ППО.

Кожна вантажівка має обладнання, необхідне для супроводу протиповітряних ракетних комплексів, серед яких і американський MIM-104 Patriot. Мова, зокрема, про системи захищеного звʼязку, компʼютери зі спеціальним програмним забезпеченням, монітори, кабель, маршрутизатори і комутатори.

Збір коштів на нові КАЗи триває. Як підтримати ініціативу, можна дізнатися на сайті проєкту.

Нагадаємо, у Кропивницькому Сергій Притула прозвітував про роботу свого благодійного фонду.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар