Обираємо пральну машинку: будова, функції, програмні можливості

© shutterstock

Якщо комусь здається, що обрати якісну пральну машину https://comfy.ua/ua/stiral-naja-mashina-electrolux-ew6s226cxu.html  легше, ніж, приміром, телевізор або телефон, то це хибна думка. Хоча пралка має зовсім інші функції, але від її парламентів і технічних характеристик залежить особистий комфорт користувачів.

Існує безліч пралок від різних виробників і кожна має свої особливості, «фішки», на які звертають увагу покупці. Хтось звертає більше уваги на набур функцій. Хтось шукає енергоефективну й економну модель. Та, щоб знайти найбільш підходящу пральну машину https://comfy.ua/ необхідно орієнтуватися як у різноманітті модельного ряду, так і в принципі роботи цього виду побутової техніки.

Будова та принцип роботи

Типова конструкція машинки складається з таких елементів:

  1. Бак;
  2. Барабан;
  3. Знімний лоток для миючого засобу та кондиціонера;
  4. ТЕН (трубчастий електронагрівач);
  5. Двигун;
  6. Шланги для водопостачання та зливу;
  7. Модуль керування.

Під час прання, ТЕН розігріває воду до заданої температури, потім датчик автоматично відключає підігрів, система додає до води в барабані пральні засоби, а двигун розкручує барабан разом з білизною. Завдяки ребрам жорсткості на барабані, білизна не прилипає до стінок, а перебуває в постійному русі і взаємодії з водою і миючим засобом. Потім брудна вода зливається і за попереднім принципом відбувається полоскання, а потім віджим центрифугою. Саме так відбувається прання в автоматичних машинках. У напівавтоматі може бути менше функцій. Наприклад, без сушіння (віджиму) або віджим здійснюється в іншому відділенні машинки і мокру білизну треба перекладати вручну.

Різновиди пральних машин

За способом монтажу:

  • Самостійні – стандартної будови.
    Вбудовані – зменшені моделі, розраховані на найменші ванні кімнати і кухні.

За типом завантаження:

  • Вертикальні – білизна закладається зверху: компактна модель, перевагу якій надають мешканці невеликих осель і люди похилого віку.
  • Фронтальні – класична модель, найбільш популярна серед виробників і користувачів.

Зручні функції

Окрім суто прання, сучасні пральні машинки мають кіпі різноманітних функцій і навіть можливість віддаленого керування. Розглянемо ті, на які звертають увагу більшість користувачів:

  • Захист від протікання. У 95% випадків, протікання відбувається на ділянці шлангів подачі та зливу води. У деяких моделях шланги мають подвійну будову: коли вода потрапляє під зовнішню оболонку, система автоматично блокує клапан. Така система захисту дозволяє залишати пралку увімкненою без нагляду.
  • Сушіння білизни. Деякі пралки не просто віджимають білизну від води, а дійсно сушать її. Таким чином, одяг чи постільну білизну можна використовувати одразу, а не розвішувати для сушіння. Ця функція стане в нагоді тим, у кого лічені квадратні метри і нема додаткового місця для сушіння.
  • Обробка парою. Деякі моделі оснащені парогенератором, що дозволяє як просто освіжити речі (без повного циклу прання), так і дезінфікувати їх. Адже глибока обробка парою краще вбиває мікробів і запобігає виникненню грибка.

Програмні можливості

Для того, щоб прання було максимально якісним по відношенню до речей і комфортним для користувачів, пральні машинки оснащенні безліччю різноманітних програм. 95% користувачів користуються таким мінімальним набором:

  • попереднє замочування
  • делікатне прання для ніжних тканин
  • швидке прання (за 15 чи 30 градусів, залежно від моделі)
  • додаткове полоскання
  • нічний режим (тиха робота на мінімальних обертах)
  • відтермінований старт (запуск за таймером).

Знання про ці функції, можливості, особливості будови і роботи пральних машинок допомагають обрати найбільш прийнятну модель для будь-якої оселі і кишені.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар