У Кропивницькому рідні загиблих Героїв обрали макет пам’ятника для Алеї Почесних поховань

Днями у Кропивницькій міській раді рідні загиблих та померлих військовослужбовців, похованих на Алеї Почесних воїнських поховань Далекосхідного кладовища, обирали макети пам’ятників, які мають встановити на могилах Героїв.

Про це повідомляє Перша елекронна газета з посиланням на пресслужбу Кропивницької міської ради.

Рішення провести таке голосування прийняли минулого тижня на попередній зустрічі керівництва міської ради із родинами загиблих захисників.

“Відповідно до списків загиблих військових, які поховані на Далекосхідному кладовищі, виготовлена відповідна кількість іменних бюлетенів. Тобто на кожному бюлетені зазначено прізвище, імʼя та по батькові загиблого або померлого захисника. Кожна родина має право одного голосу. На самих бюлетенях зображено зразки надгробків — пам’ятник з Алеї почесних воїнських поховань Рівнянського кладовища, хрест та надгробок, розроблені Українським інститутом національної пам’яті та макет пам’ятника і варіант, запропонований ініціативною групою від родин загиблих військовослужбовців. Біля зразків надгробків – прямокутники для графічних позначок. На звороті також є інструкція як голосувати”,- розповіла директорка департаменту соціальної політики міської ради Юлія Вовк.

1

До складу лічильної комісії обрали п’ять осіб — трьох представниць родин військовослужбовців та спеціалістів департаменту соціальної політики і юридичного управління міської ради.

Члени сімей загиблих отримали бюлетені, заповнили їх та вкинули у скляні прозорі опломбовані скриньки. Лічильна комісія провела підрахунок голосів та оформила результати голосування відповідним протоколом.

3

Розподілилися голоси таким чином:

46 голосів — за пам’ятник як на Алеї почесних воїнських поховань Рівнянського кладовища;
16 — за макет надгробка “Хрест” від Інституту національної пам’яті;
10 — за макет надгробка “Плита” від Інституту національної пам’яті;
199 — за макет пам’ятника, запропонований ініціативною групою.

2

Чотири бюлетені визнали зіпсованими, 70 бюлетенів не отримали.

4

Як зазначила Юлія Вовк, далі будуть  обраховувати параметри пам’ятника, за який проголосувала більшість та вартість його виготовлення.

Нагадаємо, міськрада прокоментувала хід реконструкції Далекосхідного кладовища у Кропивницькому

Читайте також: невидимі прощання. Дискусії навколо церемонії поховання воїнів у Кропивницькому

Поширити:

Залишити коментар:

коментар